27 Απρ 2019

Πώς θα μειώσετε φυσικά τα επίπεδα του σακχάρου σας;

Αν αντιμετωπίζεται προβλήματα με τα επίπεδα του σακχάρου σας, είναι σημαντικό να
υιοθετήσετε μία ολιστική προσέγγιση, κάνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Καμιά τροφή, συμπλήρωμα ή προπόνηση δεν πρόκειται να κάνει «θαύματα». Ξεκινήστε ακολουθώντας μία ισορροπημένη διατροφή με ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και «καλά» λιπαρά. Γυμναστείτε, αλλά παράλληλα σιγουρευτείτε ότι είστε ενυδατωμένοι και ξεκούραστοι.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

Δείτε παρακάτω μερικούς ακόμη τρόπους για να πετύχετε το στόχο σας φυσικά.

Αποφεύγετε τα συσκευασμένα τρόφιμα και προτιμήστε μη επεξεργασμένες τροφές υψηλής ποιότητας,όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια και τα θαλασσινά. Πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, υδατάνθρακες, καθώς και πρόσθετα συστατικά, ενώ είναι «φτωχά» σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που σταθεροποιούν το σάκχαρο στο αίμα.Η διατροφή σας πρέπει να είναι πλούσια σε προϊόντα ολικής αλέσεως, που περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες επιβραδύνουν την πέψη των υδατανθράκων και την απορρόφηση της ζάχαρης


. Οι φυτικές ίνες συνδέονται επίσης με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.Η πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας μετριάζει την έκκριση ινσουλίνης, οδηγώντας σε μια σταδιακή αύξηση του σακχάρου στο αίμα μετά από ένα γεύμα. Επίσης, σας χορταίνει καλύτερα από κάθε άλλη θρεπτική ουσία.Όπως οι φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες, έτσι και το λίπος ρυθμίζει τις διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα. Στην πραγματικότητα, τα ακόρεστα λιπαρά έχουν συνδεθεί με βελτιωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη. Εντάξτε στη διατροφή σας ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, αβοκάντο και λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός.Η μείωση της συνολικής πρόσληψης υδατανθράκων είναι επίσης σημαντική, αλλά δεν χρειάζεται να τους αποφεύγετε τελείως. Απλά προτιμήστε προϊόντα ολικής αλέσεως, όπως τα δημητριακά και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως και οι γλυκοπατάτες που περιέχουν μία σειρά από βιταμίνες, ανόργανα συστατικά και αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για την υγεία.Καταναλώνετε μεγαλύτερα γεύματα νωρίτερα μέσα στην ημέρα σας. Ένα πλούσιο βραδινό γεύμα είναι ο χειρότερος εχθρός του σακχάρου. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα μας γίνεται πιο ανθεκτικό στην ινσουλίνη καθώς περνάει η ημέρα και έτσι το δείπνο θα προκαλέσει μεγαλύτερη αύξηση στο σάκχαρο του αίματος από το πρωινό.Τόσο η στέρηση του ύπνου, όσο και το άγχος, μπορούν να αυξήσουν την κορτιζόλη, που με τη σειρά της αυξάνει το σάκχαρο του αίματος. Υιοθετήστε συνήθειες που μειώνουν το άγχος, όπως η άσκηση, ο διαλογισμός και η γιόγκα και φροντίστε να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε επαρκώς.Πίνετε άφθονο νερό, καθώς θα βοηθήσει τα νεφρά σας να αποβάλλουν το υπερβολικό σάκχαρο στο αίμα μέσω των ούρων σας.Μελέτες υποδεικνύουν ότι η κανέλα μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα αυξάνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Δοκιμάστε λοιπόν να την εντάξετε στη διατροφή σας!Τα προβιοτικά είναι ιδανικά για την υγεία του πεπτικού, ενώ παράλληλα παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Προσθέστε πλούσια σε προβιοτικά τρόφιμα στη διατροφή σας, όπως το κεφίρ, το γιαούρτι, το ξυνολάχανο, το kimchi κλπ.





Πηγές: mindbodygreen.com, voicenews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη