25 Απρ 2019

O Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που δίνει ρώσικη υπηκοότητα και διαβατήριο στους κατοίκους των Λ. Δημοκρατιών Ντόνετσκ και Λούγκανσκ.

Ο Vladimir Poutine υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει στους κατοίκους των
αυτοανακηρυχθέντων Λαικών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ ( RPD και RPL) ν΄αποκτήσουν την ρώσικη υπηκοότητα μέσω απλοποιημένης διαδικασίας. Οι πολίτες των 2 αυτών Δημοκρατιών θα έχουν επομένως το δικαίωμα πέλον ν΄αποκτήσουν ρώσικο διαβατήριο. Το διάταγμα επικαλείται την 8η παρ. του άρθρου 14 του ομοσπονδιακού νόμου της 31 Μάη 2002 № 62 -FZ « για την ιθαγένεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας » ανακοινώνει το Κρεμλίνο.


Σύμφωνα με το life.ru το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων σε κατοίκους των DPR και LPR. Νωρίτερα, μεταφέρθηκε στην περιοχή του Ροστόφ ενισχυμένο κλιμάκιο υπαλλήλων από τις μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών στον τομέα της μετανάστευσης από σχεδόν όλες τις περιοχές της Ρωσίας. Συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα ενδέχεται να χρειαστούν 6 μήνες για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία..

Η ολοκλήρωση της έκδοσης ρωσικών διαβατηρίων στους κατοίκους των δύο δημοκρατιών έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2019. Πηγές από
DPR και LPR επιβεβαιώνουν ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Στο πρώτο στάδιο, το διαβατήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα παραληφθεί από εκπροσώπους κρατικών φορέων και υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και υπαλλήλους άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών, οι οποίοι θα συνεχίσουν τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων.

Περίπου μισό εκατομμύριο έντυπα έχουν ήδη παραδοθεί στο έδαφος της Donbass. Η έκδοση των εγγράφων θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος απλουστευμένου συστήματος απόκτησης ιθαγένειας για συμπατριώτες, το οποίο αναπτύχθηκε και εγκρίθηκε πέρυσι.

Το 2017, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που αναγνωρίζει τα έγγραφα που εκδίδονται στους πολίτες της Ουκρανίας και των απάτριδων και κατοικούν στα εδάφη ορισμένων περιοχών του Ντονέτσκ και του Λούγκανσκ της Ουκρανίας.

Το 2018, το επόμενο βήμα έγινε – προς το συμφέρον των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τον πόλεμο προς τη Ρωσία καθώς η Κρατική Δούμα ενέκρινε τροποποιήσεις στο νόμο «για την ιθαγένεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Ωστόσο, αυτά τα βήματα απευθύνονταν κυρίως σε εκείνους τους πολίτες της LC και του DPR οι οποίοι είχαν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή του πολέμου. Η νέα πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για όσους ζουν σήμερα στις δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ.

Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιοι τύποι διαβατηρίων μπορούν να εκδοθούν σε κατοίκους του LC και του DPR – εγχώρια ή διεθνή διαβατήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση εγγράφων στους κατοίκους του ΚΚ και του ΠΚΔ σημαίνει ότι οι Ρώσοι πολίτες θα διαμένουν επισήμως στην επικράτεια των δύο δημοκρατιών, τα δικαιώματα των οποίων θα γίνονται σεβαστά και θα προστατεύονται σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας πρόκειται να κάνει τιτάνια εργασία – συνολικά, πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις δύο δημοκρατίες.


dimpenews
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη