4 Μαΐ 2019

Αλβανία: Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες κατά Ράμα

Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες στην Αλβανία για να διαδηλώσουν κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Έντι Ράμα.


Χιλιάδες υποστηρικτές της αλβανικής αντιπολίτευσης μπλόκαραν τις εθνικές οδούς στη χώρα σε δώδεκα σημεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ηγέτη της.


Σε συγκέντρωση του Δημοκρατικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ελμπασάν, ο πρόεδρός του, Λουλζίμ Μπάσα, ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμακαι της κυβέρνησής του.

Εδώ και τρεις μήνες η αντιπολίτευση έχει θέσει ως όρο την παραίτηση προκειμένου να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους κυβερνώντες σήμερα Σοσιαλιστές για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και τη διοργάνωση Eκλογών.

Οι υποστηρικτές του κόμματος του έκλεισαν τους δρόμους σε τουλάχιστον 12 σημεία, άναψαν φωτιές, κάποιοι χόρεψαν και στο σύνολό τους οι διαμαρτυρίες έληξαν ειρηνικά.

Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται πως η Κυβέρνηση είναι παράνομη καθώς καταγγέλλει πως υπήρξεεκλογική απάτη στις τελευταίες βουλευτικές Eκλογές το 2017.

Μάλιστα, αρνείται να λάβει μέρος στις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου. Ο δε ηγέτης Λουλζίμ Μπάσα δηλώνει πως οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια στιγμή που η Αλβανία προσπαθεί να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως, οι Βρυξέλλες αλλά και οι ΗΠΑ θεωρούν την Kυβέρνηση των Τιράνων νόμιμη και καλούν την αντιπολίτευση να επιστρέψει στη Βουλή.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη