27 Μαΐ 2019

Γαλάζια «ταφόπλακα» στην ΣΥΡΙΖΑίικη εξαπάτηση: Με ποσοστά αυτοδυναμίας η ΝΔ στο δρόμο προς τις Εθνικές κάλπες

Μετά και τα χθεσινά σαρωτικά αποτελέσματα και την τεράστια διαφορά των 9,4 μονάδων, τη μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί στη χώρα και αποτελεί ρεκόρ από το 1981 που διεξάγονται εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη ευρωβουλευτών, είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ΝΔ οδηγείται στις βουλευτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου με ένα τεράστιο προβάδισμα, που σχετικά εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε ποσοστό αυτοδυναμίας.

Από την άλλη, τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών αποτελούν μια δεινή ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μια συντριπτική ήττα για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που ακόμη και χθες δεν κατάλαβε ότι τον αποδοκίμασε σχεδόν το 80% του ελληνικού λαού. Και αυτόν και το σχέδιό του.


Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μειώσει τη διαφορά, αλλά όχι να την καλύψει. Μια τόσο μεγάλη διαφορά δεν ανατρέπεται, ιδίως όταν αποτυπώνει τάσεις που έχουν παγιωθεί στο εκλογικό σώμα.

Προφανώς τόσο η πόλωση και η πίεση στα μικρότερα κόμματα, όσο και ένας νέος γύρος παροχών (στα όποια όρια θα επιτρέψουν και οι «θεσμοί» θα ενισχύσουν το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος.

Αλλά είναι σαφές ότι ήδη από τώρα προετοιμάζεται για τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν υπέστη μια αποδιαρθρωτική συντριβή σαν κι αυτή που υπέστη π.χ. το ΠΑΣΟΚ το 2012, αλλά σίγουρα υπέστη μια σημαντική πολιτική ήττα.

Ωστόσο και η ΝΔ θα πρέπει τώρα, ως κυβέρνηση εν αναμονή να αποδείξει ότι δεν κερδίζει απλώς εξαιτίας της φθοράς της κυβέρνησης, αλλά ότι μπορεί να οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με ένα εκλογικό σώμα περισσότερο δύσπιστο παρά ποτέ.

Γιατί όπως έδειξαν όλες οι εκλογικές μάχες από το 2012 και μετά το εκλογικό σώμα μπορεί να είναι πολύ αυστηρό απέναντι σε κόμματα που στο τέλος απλώς διεκπεραιώνουν πολιτικές που η κοινωνία βιώνει ως εχθρικές.

Σε πείσμα των ισχυρισμών του Μεγάρου Μαξίμου για τον… «ανίκητο» Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κόντρα στους κομπασμούς του τελευταίου που δήλωνε τυχερός επειδή τον είχε αντίπαλο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνος που έθετε τις περισσότερες φορές την ατζέντα της πολιτικής αναμέτρησης, κάτι που συνιστούσε μια πραγματικότητα την οποία ματαίως, όπως αποδείχθηκε αμφισβητούσαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και γι΄ αυτό, όπως επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ, «έκλαιγαν το βράδυ της Κυριακής στην Κουμουνδούρου».

Με μεθοδικό τρόπο και χωρίς διχαστικά διλήμματα, σύμφωνα με το επιτελείο του, ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε τη στρατηγική του, επενδύοντας στο τρίπτυχο των προγραμματικών του προτάσεων –για λιγότερους φόρους για όλους, πολλές νέες δουλειές και εμπέδωση της ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη- και επιμένοντας να απευθύνει στην ελληνική κοινωνία κάλεσμα συμπόρευσης με στόχο την πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές και θα ολοκληρωθεί στις επερχόμενες εθνικές κάλπες.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που δεν προκάλεσε έκπληξη στα υψηλά κλιμάκια της οδού Πειραιώς όπου από καιρό ελάμβαναν σχετικά μηνύματα όχι μόνον από τις μετρήσεις που έδειχναν σταθερή υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από τις συχνές περιοδείες που έκανε και τις επαφές και συναντήσεις που πραγματοποιούσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη