15 Μαΐ 2019

Ακραία διχαστικός, χωρίς πρόγραμμα και με το «εμείς και οι άλλοι» προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει την συντριβή ο Τσίπρας

Τη ρητορική κατά των ελίτ αλλά και τον διχασμό στις τάξεις των Ελλήνων επανέφερε ο
Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αιγάλεω, στην απέλπιδα προσπάθεια του να ενισχύσει το αριστερό του προφίλ.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για σύγκρουση δύο κόσμων στις επικείμενες εκλογές, την Ελλάδα των «πολλών» και την Ελλάδα της «βαθιάς κρίσης και χρεοκοπίας», όπως είπε.


Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ζητώντας από τους συγκεντρωμένους να μην τον γιουχάρουν αλλά να του πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι όσο και να τον συμβουλεύουν οι επικοινωνιολόγοι του, του ξεφεύγουν στις τελευταίες συνεντεύξεις και δεν το κρύβει ποια είναι η Ελλάδα που οραματίζεται, το σχέδιο του και το πρόγραμμά του.

«Ο κόσμος των πολλών δεν τον αφορά τον κ. Μητσοτάκη, τού είναι ούτως ή άλλος ξένος, αλλά του είναι και ασήμαντος» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μια ακόμη μεταμόρφωσή του σε «παιδί των λαϊκών συνοικιών», ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αποσείσει από πάνω του την ρετσινιά των σκαφάτων διακοπών του, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν ξέρει και δεν ενδιαφέρεται να μάθει τον κόσμο του Αιγάλεω, ότι δεν ξέρει και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς ζουν, ποιες είναι οι αγωνίες τους και τα όνειρά τους.

«Ο δικός μας κόσμος είναι η Ελλάδα των πολλών, που αποκαθιστά αδικίες, επουλώνει τις πληγές της κρίσης, στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, ανακτά την κυριαρχία της και ξεμπερδεύει με τις προσταγές και τους καταναγκασμούς των τεχνοκρατών της τρόικα και του ΔΝΤ, επενδύει στους ανθρώπους της, δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες στη νέα γενιά»ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεν πετάμε στα σύννεφα. Το ξέρω πολύ καλά, ότι ο απλός κόσμος, οι πολλοί περνάνε ακόμα δύσκολα, όμως, έχουμε αποδείξει ότι η έγνοια και το μυαλό μας είναι σε αυτούς. Ότι περιθώριο μας δίνεται σε αυτούς το επιστρέφουμε πάντα. Και ο σχεδιασμός μας για την Ελλάδα του αύριο από αυτούς ξεκινάει και σε αυτούς κατευθύνεται» ανέφερε για το προεκλογικό πακέτο παροχών του.

Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να υπερασπιστεί για ακόμη μια φορά την περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφια Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι πολεμήθηκε από συγκεκριμένη μερίδα των μέσων ενημέρωσης όσο κανένας άλλος, ενώ εκτίμησε πως πρέπει να κριθεί για τα έργα της, για τους πόρους που έδωσε στους φτωχότερους δήμους της Αττικής και όχι για τα ρουσφέτια που δεν έκανε στα γνωστά συμφέροντα που την έβαλαν στη μπούκα. «Και έκανε πολλά έργα σε όλη την Αττική» υπογράμμισε.

Ωστόσο, δεν είπε ούτε κουβέντα για το Μάτι ή την Μάνδρα, για τα έργα που δεν έγιναν και τις παραλείψεις που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, όπως και για την Ρένα Δούρου, η κριτική, η επισήμανση των λαθών και ο έλεγχος της εξουσίας είναι «πόλεμος» από τα μέσα ενημέρωσης.

Η αλήθεια είναι όμως ότι η υπόθεση για την τραγωδία στο Μάτι βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και εκεί η Ρένα Δούρου, όπως και όλοι όσοι έχουν παραπεμφθεί θα λογοδοτήσουν για πράξεις ή παραλείψεις. Εκτός κι αν και η Δικαιοσύνη πολεμά τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση…




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη