22 Μαΐ 2019

Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή


Μήνυμα ότι οι πολίτες την Κυριακή «θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή»
έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντυξη.

«Ο μόνος τρόπος για να υπάρχει μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι να είναι ισχυρή η ΝΔ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές».


Στόχος μου είναι να ενώσω όλους τους Έλληνες. Είναι βαθιά διχαστικό το μήνυμα "ή με τους πολλούς ή με τους λίγους"» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι «θα ήθελα το μήνυμα να είνα τόσο ξεκάθαρο ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία το βράδυ της 26ης Μαίου ότι υπάρχει πολιτική αλλαγή». Όπως υπενθυμίσε, εξάλλου, «ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι ευρωεκλογες είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του».

Όσον αφορά το αν θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε ότι «θα τα αξιολογήσουμε όλα. Οι εθνικές εκλογές δεν είναι μακριά, το αργότερο θα γίνουν τον Οκτώβριο, Θα είναι προβληματικό να σέρνεται η χώρα από μια κυβέρνηση που δεν θα είναι πολιτικά νομιμοποιημένη».

Επισημαίνοντας ότι οι Ευρωεκλογές θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί ο ίδιος ως επικεφαλής της ΝΔ σε εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «μετά την Κυριακή το Τσίπρας-Μητσοτάκης θα γράφει κάποιο σκορ, εκτιμώ ότι θα είναι 0-1». Τόνισε, δε, ότι «σε αυτή τη συγκυρία η εκτίμηση μου είναι οτι είναι χαμένη η ψήφος στα μικρά κόμματα».

Απαντώντας στο δίλημμα Τσίπρα ότι οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης ή ακύρωσης των μέτρων, ο πρόεδρος της ΝΔ αντέτεινε ότι το δίλημμα είναι «αν θα είναι ψήφος ελπίδας ή ψήφος φόβου».

Ξεκαθάρισε ότι «θα στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη από μια οικονομία που θα παράγει πλούτο 4% και όχι 2% και όχι από υπερφορολόγηση» υπογραμμίζοντας ότι ««δεν υπάρχει 13η σύνταξη, υπάρχει προεκλογικό επίδομα υποστήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. Εμείς θέλουμε να δίνεται δυνατότητα στην οικονομία να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη με μόνιμο τρόπο».

«Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εξαγοραστούν πολιτικά από ένα επίδομα που δίνεται 4-5 ημέρες πριν τις εκλογές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Αν και παραδέχθηκε ότι «πάντα δινόντουσαν προεκλογικές παροχές» παρατήρησε ότι «είναι η πρώτη φορά που γίνεται με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο».

«Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να βρει δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια των συνταξιούχων και αυτή είναι η δική μου φιλοδοξία» συμπλήρωσε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη