9 Μαΐ 2019

Η δημόσια απολογία Τσίπρα για τη Χούντα, τον πατέρα του και τα δημόσια έργα επί επταετίας (Video)

Σε «απολογία» έσυρε τον πανικόβλητο Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα όσα
ανέφερε εχθές στη Βουλή αναφορικά για την οικογένεια Τσίπρα και τα Δημόσια Έργα την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ ανταπαντώντας στην αήθη επίθεση του πρωθυπουργού έκανε λόγο στη Βουλή για τις οικογένειες που έκαναν «δουλίτσες» κατά την διάρκεια της Επταετίας.


Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη:



Με πολλές ώρες καθυστέρηση το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός, κυρίως λόγω των μεγάλων και πολλών αντιδράσεων που προκάλεσε η χθεσινή του εμφάνιση στη βουλή, υποχρεώθηκε σε δημόσια απολογία για το ένοχο παρελθόν της οικογένειας του.

Διαβάστε τι αναφέρει στη δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας:

«Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή δε θέλησα να δώσω συνέχεια στον κατήφορο της αθλιότητας, με δεύτερη απάντηση στον υβριστή. Προτίμησα έναν στίχο του Αναγνωστάκη.

Επειδή όμως το να υβρίζει και να συκοφαντεί κανείς ζώντες είναι μια φορά αθλιότητα, το να υβρίζει και να συκοφαντεί νεκρούς που δε μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους είναι ανείπωτη αθλιότητα, αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω δυο κουβέντες για τον πατέρα μου έτσι όπως τον θυμάμαι, έτσι όπως τον θυμούνται όσοι τον γνώρισαν.

Ο πατέρας μου δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο για να μπορεί κανείς να έχει μια αντικειμενική εικόνα για τη ζωή και τη περπατησιά του. Όσοι τον ζήσανε και τον γνωρίσανε έχουν καθαρή εικόνα που κανείς συκοφάντης, καμία αθλιότητα δε μπορεί να τη διαβάλει.

Στο ορεινό Αθαμάνιο της Άρτας που γεννήθηκε και μεγάλωσε από μια φτωχή οικογένεια, στα Γιάννενα, που πήγε στο μικρό Πολυτεχνείο και αργότερα στη Ξάνθη, στη Καβάλα, στη Κρήτη, στη Πρέβεζα, στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην Αραβία όπου δούλεψε σκληρά και έντιμα για να ζήσει την οικογένειά του.

Στη μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης όμως που δεν τον γνώρισε και δεν τον έζησε, το ψέμα και η αθλιότητα διαδίδεται και όταν δεν λάβει απάντηση κατακάθεται ως πλαστογραφημένη αλήθεια.

Εδώ και αρκετά χρόνια, μετά την εκλογή μου ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε από διαφορά περιθωριακά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Ακροδεξιάς η αστήρικτη κατηγορία ότι ο πατέρας μου ήταν φίλος της Χούντας και ότι δήθεν ήταν ιδιοκτήτης μιας Τεχνικής εταιρείας με την ονομασία Σκαπανέας που έπαιρνε, λένε, έργα από τη Χούντα.

Αρχικά δεν έδωσα σημασία.

Όταν αυτά τα επανέλαβε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, κος Καρατζαφέρης, του απάντησα δημόσια. Προς τιμήν του δεν επανήλθε. Επανήλθαν όμως τα κίτρινα αντικυβερνητικά έντυπα όταν εκλέχτηκα πρωθυπουργός αναπαράγοντας την αθλιότητα.

Ούτε τότε έδωσα σημασία.

Δεν περίμενα όμως ότι τις αστήριχτες συκοφαντίες, το ψέμα και την αθλιότητα θα υιοθετούσε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σε μια συζήτηση στη Βουλή. Στη μνήμη του πατέρα μου, λοιπόν, χρωστώ μια απάντηση.

Όχι στο τίποτα του κου Μητσοτάκη, αλλά στην αλήθεια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη