17 Ιουλ 2019

Οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανακάλυψαν «τρωτότητα» στα ρωσικά S-400

Αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400

ΜΟΣΧΑ, 16 Ιουλ-RIA Novosti. Το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400 είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά από τα υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας, αλλά έχει μια ευπάθεια, ανέφερε το αμερικανικό κέντρο μυστικών πληροφοριών Stratfor.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του κέντρου, μια μαζική επίθεση μπορεί να αποτελέσει απειλή για το πυραυλικό αμυντικό σύστημα αν το έργο του S-400 δεν υποστηρίζεται από άλλες εναέριες άμυνες.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι το εύρος του πυραυλικού συστήματος μπορεί να φθάσει τα 400 χιλιόμετρα, αλλά οι γεωγραφικές συνθήκες, όπως το ορεινό έδαφος, μπορούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των δυνατοτήτων των όπλων αυτών των εξοπλισμών. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την Stratfor, στα βουνά το S-400 μπορεί να καταρρίψει ένα χαμηλό-ιπτάμενο πύραυλο Cruise όχι σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, αλλά μόνο σε απόσταση δεκάδων.
Τελικά, οι ειδικοί του κέντρου τονίζουν, η αποτελεσματικότητα της ρωσικής αεροπορικής άμυνας εξαρτάται από τη χώρα στην οποία χρησιμοποιείται και τις δεξιότητες των στρατιωτικών φορέων.

Ο θρίαμβος S-400, είναι ένα σύγχρονο σύστημα πυραυλικής άμυνας μακράς εμβέλειας σχεδιασμένο να καταστρέφει αεροσκάφη, πυραύλους Cruise και βαλλιστικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων μεσαίας εμβέλειας, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε στόχους που βασίζονται στο έδαφος. Η εμβέλεια φθάνει τα 400 χιλιόμετρα, είναι σε θέση να καταστρέψει τους στόχους σε υψόμετρο έως 30 χιλιόμετρα.

Η Τουρκία έχει γίνει η τρίτη χώρα (μετά τη Λευκορωσία και την Κίνα) όπου η Μόσχα προμηθεύει θριάμβους . Η Ινδία θα πρέπει να συμμετάσχει σύντομα.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη