25 Αυγ 2019

Θρίλερ… δισεκατομμυρίων ρουβλιών με το ελικόπτερο

Γιος Ρώσου τραπεζίτη με «σκοτεινό» παρελθόν ο δεύτερος επιβάτης της μοιραίας πτήσης στον Πόρο


Σε θρίλερ χωρίς τέλος εξελίσσεται η συντριβή του ελικοπτέρου Augusta A109C, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Πόρου και Γαλατά, οδηγώντας στον θάνατο τρία άτομα, καθώς νέα στοιχεία γύρω από την ταυτότητα των δύο Ρώσων επιβαινόντων έρχονται να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, εκτός από τον 56χρονο Μιχαήλ Αμπράμοβ που φέρεται ότι είχε στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, ο δεύτερος Ρώσος, ο Πάβελ Ακουλίνιν, έκρυβε τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη πιο περίεργο παρελθόν.

Οπως αποκαλύπτει το newsbreak.gr, o γεννημένος το 1995 συνεπιβάτης του τραγικού ελικοπτέρου, για τον οποίο τα πρώτα 24ωρα μετά το δυστύχημα τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τηρούσαν σιγήν ιχθύος, ήταν ο γιος του σκοτεινού τραπεζίτη Ντμίτρι Ακουλίνιν!

Ο πατέρας Ακουλίνιν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, βρίσκεται στο στόχαστρο του καθεστώτος Πούτιν για ξέπλυμα και κλοπή αρκετών δισεκατομμυρίων ρουβλιών από την κρατική τράπεζα!

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρωσικό RBC, ο Πάβελ Ακουλίνιν και ο Μιχαήλ Αμπράμοβ έκαναν μαζί διακοπές στο πολυτελές γιοτ του Αντρέι Καντράσοφ, συνεργάτη του Αμπράμοβ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεαρός Ακουλίνιν ήταν ο σύζυγος της κόρης του Καντράσοφ, γεγονός που σηματοδοτεί έναν περίεργο κύκλο σχέσεων ανάμεσα σε «φίλους» και «εχθρούς» του Ρώσου προέδρου.

Πάντως, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε την ταυτότητα του νεκρού και τη χρονολογία γέννησής του, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στη σχέση του με τον τραπεζίτη Ντμίτρι Ακουλίνιν.

Τα σκάνδαλα

Ο πατέρας του Πάβελ, που ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας, είχε εμπλακεί το 2010 στη δίνη ενός τραπεζικού σκανδάλου που είχε συγκλονίσει τη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο ίδιος και ο πρόεδρος του τραπεζικού ιδρύματος Αντρέι Μποροντίν, καθώς και αρκετά στελέχη ακόμα, είχαν βρεθεί στο επίκεντρο ποινικής έρευνας, καθώς φερόταν ότι μετέφεραν μαύρο χρήμα σε λογαριασμούς ελεγχόμενων εταιριών της Κύπρου την περίοδο 2008-2011.

Μάλιστα, οι έρευνες οδήγησαν την περίοδο 2013-2014 σε ένα βαρύτατο κατηγορητήριο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κλοπή άνω του ενός δισεκατομμυρίου ρουβλιών!

Ο Ντμίτρι Ακουλίνιν και ο Μποροντίν δεν λογοδότησαν εν τέλει ποτέ για τις πράξεις τους, καθώς διέφυγαν στο εξωτερικό και τέθηκαν σε διεθνή λίστα καταζητουμένων. Το όνομά τους ενεπλάκη και σε άλλα αντίστοιχα σκάνδαλα, η ζημιά από τα οποία εκτιμάται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ρούβλια.



.dimokratianews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη