21 Σεπ 2019

Ξεκαθαρίζει ο Κικίλιας: Οι προσλήψεις στα νοσοκομεία θα γίνονται μέσα σε πέντε μήνες

«Η πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού μέχρι σήμερα με τις
διαδικασίες του ΑΣΕΠ απαιτούσε πάνω από ενάμιση χρόνο. Με ηλεκτρονική πλατφόρμα και συγκεκριμένες διαδικασίες -πάλι μέσα από το ΑΣΕΠ- θα έχουμε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία μας σε λιγότερο από πέντε μήνες» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Προτεραιότητα αναφορικά με τη στελέχωση των νοσοκομείων θα δοθεί, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για να διευκρινίσει: «Από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο έχουμε 90 άτομα στην αναμονή για κρεβάτι εντατικής θεραπείας λόγω του ιού της γρίπης. Δεν πρόκειται ν’ αφήσω έτσι τους συνανθρώπους μας».
Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα χειρίζεται το ΕΚΑΒ, και μέσω αυτού θα γίνεται η διανομή, η συλλογή, η πληροφόρηση και η απόφαση για τις ΜΕΘ.
Κάλεσε παράλληλα το ιατρικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι και παιδιά με χρόνια νοσήματα να εμβολιαστούν. «Τέλος Σεπτεμβρίου είναι το εμβόλιο της γρίπης. Παρακαλώ θερμά όλους να μην φτάσουμε στην καρδιά του χειμώνα και έχουμε άλλους είδους προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη