21 Σεπ 2019

Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στα δικαστήρια

Την τελευταία του πνοή μέσα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης άφησε ένα 59χρονος δικηγόρος.


Ο δικηγόρος φαίνεται πως υπέστη ανακοπή καρδιάς, και παρά τη βοήθεια που έσπευσαν να του προσφέρουν γιατρός, η οποία περνούσε από το σημείο, αλλά και δύο αστυνομικοί με γνώσεις καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


Το τραγικό περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο την έλλειψη μόνιμου γιατρού στο δικαστικό μέγαρο, ένα πάγιο αίτημα δικηγόρων, δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων.

«Είναι αδιανόητο ένα δημόσιο κτήριο με τόσες ανάγκες και κρατούμενους να μην διαθέτει μόνιμο γιατρό», τονίζουν δικαστικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με υπολογισμούς καθημερινά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης περνούν κατ’ ελάχιστον 3,5 με 4 χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους βιώνουν συνθήκες φόρτισης και έντασης, όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι.

Η διοίκηση του δικαστικού μεγάρου έχει απευθυνθεί εγγράφως πρόσφατα τόσο στο υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και στο υπουργείο Υγείας εισπράττοντας τη βεβαίωση ότι θα σταλεί γιατρός, κάτι όμως που σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής, Καλλιρόη Χειμαριού, δεν έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη