14 Νοε 2019

Αίτημα ΥΠΕΘΑ σε ΗΠΑ για την πιθανή προμήθεια έως και 367 M2 Bradley



Σύμφωνα με επίσημο αμερικανικό έγγραφο, το αίτημα έχει αποσταλεί το 2018 και η DSCA

έστειλε τη σχετική ειδοποίηση στο Κογκρέσο στις 4 Μαΐου του ίδιου έτους, αλλά η ανταλλαγή εγγράφων έγινε γνωστή μόλις πρόσφατα.

Στο ίδιο αμερικανικό έγγραφο αναφέρεται ο αριθμός και ο τύπος των Bradley, τα οποία ανήκουν στη βασική έκδοση του Μ2 (M2A0), δηλαδή πρακτικά στην πρώτη επιχειρησιακή γενιά, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά σε κόστη, ενεργοποίησης των οχημάτων ή κόστη εκσυγχρονισμού, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν, αφού τα οχήματα βρίσκονται σε μακρά αποθήκευση.

Σημειώνεται πάντως, πως η αρχική, προ ετών, απάντηση της αμερικανικής πλευράς ήταν πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα ΤΟΜΑ M2 Bradley.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται η απάντηση των ΗΠΑ για το εάν υπάρχουν διαθέσιμα ΤΟΜΑ προς αξιολόγηση.

Εάν η αμερικανική πλευρά γνωστοποιήσει αρχική διαθεσιμότητα των Bradley άμεσα θα λάβει χώρα μετάβαση στις ΗΠΑ κλιμακίου στελεχών του Τεχνικού και του Πεζικού ώστε να διαπιστωθεί η τεχνική κατάσταση του υλικού και εάν αυττό κρίνεται ως αποδεκτό για τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του ΕΣ.

Η βασική έκδοση Μ2 έγινε επιχειρησιακή το 1981. Διαθέτει εκτοξευτή βλημάτων TOW, κινητήρα Cummins VT903 των 600 ίππων, πυροβόλο M242 των 25 χλστ., και θερμικά σκοπευτικά. Η θωράκιση του οχήματος προστατεύει το μεταφερόμενο προσωπικό από όλες τις πλευρές από πλήγματα βολίδων έως και 14,5 χλστ.ενώ τέλος μπορεί να μεταφέρει έως και 6 εξοπλισμένους στρατιώτες
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη