21 Νοε 2019

Μετά τους Κούρδους οι Ουκρανοί: Πρώτα η ΕΕ τους έβαλε να πολεμήσουν την Ρωσία & τώρα τους ζητά να την… «προσκυνήσουν»

Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας

Αν οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους στο

έλεος των Τούρκων, τώρα είναι σειρά της ΕΕ να κάνει επίδειξη πολιτικού αμοραλισμού (ή ρεαλισμού;) και να εγκαταλείψει την Ουκρανία (ή τουλάχιστον το εχθρικό προς την Ρωσία κόμμάτι της Ουκρανίας) την οποία πρώτα έσπρωξε σε μία θανάσιμη σύγκρουση με την Ρωσία με τις «πορτοκαλί» επαναστάσεις και την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης Γιανουκόβιτς, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό της και τώρα της συστήνει να επιστρέψει στην «ρωσική αγκαλιά» για να επιβιώσει!

Οτι έκαναν και οι ΗΠΑ με τους Κούρδους!

Ετσι, πηγή της ΕΕ που βρίσκεται κοντά στην επιτροπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ – Ουκρανίας – Ρωσίας σύστησε στο Κίεβο «Να επιστρέψει στις άμεσες αγορές ρωσικού φυσικού αερίου»!

Παράδοξο; Καθόλου. Αυτή είναι η λογική. Η πραγματικότητα είναι ότι χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο η Ουκρανία θα «σβήσει» όχι απλώς ως οικονομία, αλλά και ως χώρα.

Και δεν μπορεί από πουθενά αλλού να προμηθευτεί, ειδικά σε αυτές τις προνομιακές τιμές φυσικό αέριο (εκτός βέβαια αν πιστεύει κάποιος το περαμύθι ότι οι ΗΠΑ θα στέλνουν μέσω Ελλάδας υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ουκρανία).

Μετά από τον ακρωτηριασμό της και μετά από πόλεμο έξι ετών με τους φιλορωσικούς πληθυσμούς της ανατολικής Ουκρανίας στον οποίο την έσπρωξε η ΕΕ και οι ΗΠΑ, τώρα η «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο Κίεβο να επιστρέψει στις άμεσες αγορές ρωσικού φυσικού αερίου συνολικού ύψους περίπου 15 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων από το 2020 για να μειώσει το κόστος των αντίστροφων αγορών του ίδιου αερίου» ανέφερε στο πρακτορείο TASS πηγή από τις Βρυξέλλες!

Η πηγή εξήγησε ότι «Η επιστροφή στις άμεσες αγορές θα καθιστούσε πιο ενδιαφέρον για τη Ρωσία να χρησιμοποιεί το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας για την προώθηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς και να διευκολύνει την τιμολογιακή πολιτική«!

Γιατί όλα αυτά; Γιατί πλέον η Ρωσία σταμάτησε να μεταφέρει φυσικό αέριο μέσα από την Ουκρανία.

Και κόπηκαν τα τέλη διέλευσης (άλλη μία «περίεργη χώρα που ελάμβανε τέλη διέλευσης και δεν πήραν παράδειγμα από την «λαμπρή» συμφωνία της Ελλάδος με τους Αζέρους για τον TAP που προβλέπει… δωρεάν – η μόνη χώρα του κόσμου! – μεταφορά του φυσικού τους αερίου στην Ιταλία).

Και τώρα τα ουκρανικά ταμεία άδειασαν. Και όχι μόνο κόπηκαν τα τέλη μεταφοράς, αλλά η Ρωσία ακρίβυνε και το φυσικό αέριο που πουλά στην Ουκρανία. Και ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά (εκτός από τους ταλαίπωρους Ουκρανούς); Η ΕΕ, φυσικά.

Τώρα λοιπόν η ΕΕ έγινε «φίλη» με την Ρωσία και συστήνει στους Ουκρανούς που τους έστειλε να πολεμήσουν ενεργειακά την Ρωσία (ποιος να ξεχάσει τα εμπάργκο φυσικού αερίου που εκβίαζε το Κίεβο και τους παγωμένους χειμώνες, κάποιων χωρών, όπως π.χ. η Βουλγαρία;), «να τα βρουν» μαζί της.

Σε απλή μετάφραση: «Είστε μόνοι. Βρείτε τα»! Οπως ακριβώς θα πουν και στην Ελλάδα όταν θα έρθει η ώρα αντιμετωπίσει τις τουρκικές στρατιές…

pronews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη