14 Νοε 2019

Οι αποκαλύψεις Πικραμμένου - Φρουζή επιβεβαιώνουν τη σκευωρία Novartis

Επιβεβαιώνουν τη σκευωρία της Novartis οι αποκαλύψεις του Παναγιώτη Πικραμμένου και του Κωνσταντίνου Φρουζή. Οι
αποκαλύψεις σχετικά με το «στήσιμο» της υπόθεσης Novartis έρχονται κατά ριπάς το τελευταίο διάστημα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas, Κωνσταντίνος Φρουζής, μετά από δύο χρόνια έδωσε την Τρίτη την πρώτη του κατάθεση. Τα όσα αποκάλυψε Κωνσταντίνος Φρουζής κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του έδωσαν και το ξεκάθαρο στίγμα των εξελίξεων, αλλά και του παρασκηνίου στην υπόθεση και στη σκευωρία Novartis.


Ο πρώην στέλεχος της Novartis «έδειξε» την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ως τον άνθρωπο που ζητούσε επίμονα να τον συναντήσει και κατά τους ισχυρισμού του, του πρότεινε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ενώ ο Κωνσταντίνος Φρουζής αποκάλυψε ότι δέχτηκε πιέσεις από την Εισαγγελέα προκειμένου στις καταθέσεις του να εμπλέξει και ονόματα πολιτικών προσώπων.

Η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή που θα συνεχιστεί αύριο το πρωί στις 11, αναμένεται να φέρει νέες εξελίξεις, με τον ίδιο να κάνει ακόμη πιο σημαντικές αποκαλύψεις από τα όσα συνέβησαν σύμφωνα με την δική του εκδοχή την περίοδο που κάποιοι δεν ήθελαν να μιλήσει στη Δικαιοσύνη και να ακολουθήσει και ο ίδιος την ίδια διαδικασία όπως οι υπόλοιποι μάρτυρες.
H κατάθεση «βόμβα» Πικραμμένου

Εκτός από την αυριανή διαδικασία στη Βουλή, η σκευωρία Novartis έχει και εξελίξεις και στην τακτική Δικαιοσύνη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, βρέθηκε εκ νέου στο στόχαστρο για τις τακτικές του στην υπόθεση Novartis, καθώς η δικογραφία που περιείχε την κατάθεση του Παναγιώτη Πικραμμένου, έφτασε στη Βουλή με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να κατονομάζει τον πρώην υπουργό ως τον «εκτελεστή» της σκευωρίας Novartis που ήθελε να εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργός μιλά για «κεντρικό» σχεδιασμό της υπόθεσης με στόχο την δίωξη συγκεκριμένων πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, μεταξύ άλλων, φέρεται να υποστηρίζει ότι ο τρόπος που η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς χειρίστηκε την υπόθεση του «δημιουργεί την αίσθηση ότι υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός» με σκοπό την στοχοποίησή του.

Το όνομα του Παναγιώτη Πικραμμένου είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis, αλλά πλέον για τον ίδιο η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο καθώς δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε καν ένδειξη περί τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής θα είναι μια πολύμηνη διαδικασία που θεωρείται δεδομένο πως θα πυροδοτήσει και νέες πολιτικές συγκρούσεις.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι οι εξετάσεις των μαρτύρων μαζί με το πόρισμα θα ολοκληρώνονταν το επόμενο δίμηνο, όμως με τον ρυθμό που προχωράνε οι συνεδριάσεις και τα διαδικαστικά θέματα που προκύπτουν, αποδυναμώνουν έναν τέτοιο ενδεχόμενο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη