5 Δεκ 2019

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση: 2.500.000 λιγότεροι Έλληνες το 2050! – Εφιαλτική έρευνα

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τη δημογραφική εξέλιξη του ελληνικού
πληθυσμού. Την ίδια ώρα, οι νέοι της πατρίδας μας φεύγουν....οριστικά από τη χώρα, η οποία μετατρέπεται σε κοινωνία γερόντων.

Για να διατηρηθεί ένα έθνος πληθυσμιακά θα πρέπει ο δείκτης γεννήσεων να είναι 2,1. Στην Ελλάδα δυστυχώς είναι 1,3 και εάν αφαιρεθεί το 0,2 που είναι παιδιά μεταναστών, απομένει 1,1, που καταδεικνύει πορεία εξαφάνισης. Επίσης η σύγκριση των γεννήσεων και των θανάτων της πρόσφατης πενταετίας είναι αποκαρδιωτική.

Εφιαλτικό μέλλον σκιαγραφεί για την Ελλάδα μία αποκαλυπτική επιστημονική ανάλυση για το ζήτημα του Δημογραφικού που παρουσιάστηκε πρόσφατα από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Αξιοποιώντας δείκτες και στατιστικά στοιχεία, οι επιστήμονες κατέληξαν σε έξι διαφορετικά σενάρια για τη μείωση του πληθυσμού τα επόμενα 31 χρόνια.

Σύμφωνα με το χειρότερο, η χώρα μας το 2050 θα έχει πληθυσμό μόλις 8,3 εκατ. δηλαδή, 2,5 εκατ. λιγότερο από ό,τι το 2015. Η αλλαγή στη σύνθεση του πληθυσμού θα είναι εξίσου θεαματική: η μέση ηλικία από 43-45 έτη υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα σχεδόν 49, ενώ οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών θα αποτελούν μόλις το 27% του συνολικού πληθυσμού.

Η χώρα σιγά-σιγά αργοσβήνει. Την στιγμή που φορτωνόμαστε με δεκάδες μετανάστες, οι γεννήσεις Ελλήνων πλέον μειώνονται. Υπάρχει ελπίδα;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη