5 Δεκ 2019

Το «πηγαδάκι» του Μπάκιγχαμ επισκίασε τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Το «κουτσομπολιό», το viral βίντεο και η ενόχληση του Τραμπ

Ούτε το κοινό ανακοινωθέν που υπογράφουν και τα 29 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και στο οποίο δηλώνουν την «αλληλεγγύη, ενότητα
και συνοχή» τους, στάθηκε ικανό να διασώσει το κύρος μιας συνόδου που είχε στοιχεία σαπουνόπερας.

Όπως συνέβη και πέρσι, έτσι και φέτος, πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ πρώτα με τις ακραία επιθετικές δηλώσεις του κατά της Ευρώπης, πριν και κατά τη διάρκεια της περιπετειώδους συνάντησης του με τον Εμανουέλ Μακρόν και χθες με τη σφοδρή επίθεση κατά του Τζάστιν Τριντό.
Αιτία του νέου ξεσπάσματος του Αμερικανού προέδρου τα δυσμενή σχόλια του πρωθυπουργού του Καναδά για τον Ντόναλντ Τραμπ, στον πρόεδρο της Γαλλίας και τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, σε πηγαδάκι που είχε στηθεί το προηγούμενο βράδυ στο Μπάκιγχαμ με αντικείμενο συζήτησης -ή διασκέδασης καλύτερα- τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Για κακή τύχη και των τεσσάρων ηγετών οι συνομιλίες τους καταγράφηκαν από κάμερα κινητού, το οποίο έγινε viral σε όλη την υφήλιο. Στο απόσπασμα καταγράφεται ο Τριντό να διηγείται στους υπολοίπους ηγέτες για το πώς «έπεσαν τα σαγόνια» της ομάδας του Τραμπ «στο πάτωμα» κατά τη διάρκεια των πρώτων, επιθετικών δηλώσεων του Τραμπ στο Λονδίνο.

.@JustinTrudeau, @EmmanuelMacron, @BorisJohnson and other VIPs shared a few words at a Buckingham Palace reception Tuesday. No one mentions @realDonaldTrump by name, but they seem to be discussing his lengthy impromptu press conferences from earlier in the day. (Video: Host Pool)

29,1 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για το βίντεο δεν έκρυψε την οργή του, αποκάλεσε τον Τριντό διπρόσωπο αν και πρόσθεσε ότι είναι... καλός τύπος. Ο Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε ότι ήταν επικριτικός απέναντι στον Τριντό για το ότι η χώρα του δεν πληρώνει στο ΝΑΤΟ το 2% για την άμυνα και υποθέτει ότι δεν είναι πολύ χαρούμενος γι 'αυτό».

Μάλιστα, με tweet του το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Αμερικανός πρόεδρος, φανερά ενοχλημένος, έκανε γνωστό πως, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στο πλαίσιο της διάσκεψης του ΝΑΤΟ, θα πάρει κατευθείαν το δρόμο της επιστροφής για την Ουάσινγκτον, χωρίς να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, καθώς «είπαμε τόσα πολλά τις δυο προηγούμενες ημέρες».

Το περιστατικό σχολίασε και ο Μπόρις Τζόνσον, δηλώνοντας ότι είναι «απολύτως ανοησίες» να υπαινίσσεται κανείς ότι δεν παίρνει σοβαρά τον πρόεδρο των ΗΠΑ.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη