23 Ιαν 2020

Νέες αποκαλύψεις-«φωτιά» Ράικου για Παπαγγελόπουλο: «Ήθελε κατάλυση της Δημοκρατίας»

Σε νέες αποκαλύψεις - «φωτιά» προχώρησε η Ελένη Ράικου για τον Δημήτρη
Παπαγγελόπουλο, κατά την έναρξη της τρίτης κατάθεσής της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τη σκευωρία της Novartis.

H πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κατηγόρησε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για κατάλυση της Δημοκρατίας, μετατρέποντας το σκάνδαλο της Novartis σε πολιτική σκευωρία με κατασκευασμένες κατηγορίες και στημένους μάρτυρες.

Ερωτηθείσα σχετικά για το κίνητρό της να καταθέσει κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η Ελένη Ράικου απάντησε: «Κατάλαβα ότι για όλα αυτά που συνέβησαν σκέφτηκα ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραγκούνη, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς επανέλαβε ότι η πρόθεση του πρώην υπουργού ήταν να μετατρέψει το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε πολιτική σκευωρία με κατασκευασμένες κατηγορίες και στημένους μάρτυρες.

Ακόμα, η Ελένη Ραΐκου είπε ότι όταν η ίδια αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις εντολές του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιήθηκε από συγκεκριμένους δικαστές και Μέσα Ενημέρωσης.

«Με τη στοχοποίηση με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις», τόνισε η εισαγγελέας.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Καραγκούνης: Μας είπατε ότι έγινε παρέμβαση στο έργο σας. Για να συνοψίσουμε, ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου που εστίασε;


Ράικου: Μόνο στους πολιτικούς. Πουθενά αλλού. Δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Novartis. Γι΄ αυτό και έστησε την σκευωρία.


Καραγκούνης: Η αντίληψη και η πεποίθηση που έχετε είναι ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε και σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς;


Ράικου: Σε άλλους επηρέαζε και σε άλλους που δεν μπορούσε να επηρεάσει ενεργούσε με τον τρόπο που περιέγραψα προχθές


Καραγκούνης: Ξέρετε τέτοιους λειτουργούς;


Ράικου: Είναι αρκετοί. Το ζήτημα είναι πόσοι θέλουν να περάσουν όλη αυτή τη δοκιμασία. Μου έχουν πει συνάδελφοί μου ότι έχουν περάσει τα ίδια αλλά πρέπει οι ίδιοι να έρθουν εδώ να τα πούνε. Και αν το κάνουν μπαίνουν σε διαδικασία στοχοποίησης. Δείτε εμένα που αρνήθηκα να υποκύψω στις παρεμβάσεις… Και στοχοποίηση στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμη και για την ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις.


Καραγκούνης: Η επιμονή του κ. Παπαγγελοπουλου να παρεμβαίνει εναντίον πολιτικών ποιο κίνητρο είχε;


Ράικου: Η όλη ζημιά είναι ότι διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου για να το μετατρέψει ο κ. Παπαγγελόπουλος σε σκευωρία”
Ράικου: «Οι καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων είναι κατασκευασμένες»

Η Ελένη Ράικου «έδειξε» για μια ακόμη φορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον ενορχηστρωτή της σκευωρίας και μάλιστα χαρακτήρισε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ως «κατασκευασμένες».

Άλλωστε, όπως είπε σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής, Γιάννη Μπούγα σε «γκαρσονιέρες και ραντεβού σε καφέ δεν πηγαίνουμε να συναντήσουμε τους μάρτυρες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μανιαδάκης είχε μιλήσει πρώτος για τη «γιάφκα» της εισαγγελίας σε διαμέρισμα κοντά στην Μιχαλακοπούλου ενώ και ο εκδότης - διαφημιστής Eμμανουήλ Βουλκίδης είχε αποκαλύψει ότι του ζητήθηκε να μπει σε καθεστώς προστασίας σε εστιατόριο στην περιοχή του Hilton.

Η Ελένη Ράικου παρέθεσε τους λόγους που ουσιαστικά εξηγούν γιατί οι καταθέσεις είναι «fake». Από το περιεχόμενό τους, από το γεγονός ότι κάθε φορά κατονομάζεται ένα διαφορετικό πρόσωπο ενώ μάλιστα κατήγγειλε ότι ο Νίκος Μανιαδάκης δεν θα μπορούσε να γίνει μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος.

Ο διάλογος με τον Γιάννη Μπούγα:

Μπούγας: Μετά την παραίτησή σας πώς είδατε την εξέλιξη της υπόθεσης Novartis;

Ράικου: Επιβεβαιώθηκα στη συνέχεια. Θέλανε να διακόψουν την έρευνα του σκανδάλου. Και αυτό συνέβη. Γνώμη μου είναι οτι οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι κατασκευασμένες. Αυτό προκύπτει. Πρώτον από το ίδιο περιεχόμενο των καταθέσεων. Δεύτερον κάθε φορά κατονομάζεται τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

Τρίτον η έρευνα ξεκίνησε Νοέμβριο και έφτασε Φεβρουάριος. Όταν άκουσα μάλιστα ότι είχαν καταστήσει μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος τον Μανιαδάκη, νόμιζα ότι ήταν λάθος των δημοσιογράφων. Επουδενί δεν μπορούσε να πάρει ο Μανιαδάκης προστασία.

Ποτέ μα ποτέ παγκοσμίως δεν έχουν εμπλακεί τόσα πολλά πολιτικά πρόσωπα. Με εξαίρεση μια περίπτωση στην Ιταλία ποτέ τόσα πρόσωπα της πολιτικής δεν εμπλέκονται σε τέτοια υπόθεση. Όταν άκουσα τα ονόματα των δέκα μου έκανε εντύπωση. Τον κ. Πικραμμένο; Δέκα πολιτικά πρόσωπα; Είναι δυνατόν;

Μπούγας: Μιλήσατε για παρακρατικές μεθόδους

Ράικου: Ναι γιατί αυτά που περιγράφονται σε αυτή την υπόθεση δεν γίνονται. Το γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς είναι σε τέτοιο σημείο που μπορεί να παρθεί κατάθεση με απόλυτη μυστικότητα. Σε γκαρσονιέρες και ραντεβού σε καφέ δεν πηγαίνουμε για να συναντήσουμε τους μάρτυρες.
«Έτρεμε η ψυχή μου μην χτυπήσουν το παιδί μου»

Μετά την αναφορά της στους φόβους για «συμβόλαιο εξόντωσής της», η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένης Ράικου κατέθεσε σήμερα ότι φοβόταν μήπως χτυπήσουν το παιδί της, σημειώνοντας ότι έφτασε στα όριά της όταν πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό της επιχειρώντας να πλήξουν το κύρος της για να αναδείξουν την ικανότητα της Ελένης Τουλουπάκη.

Ειδικότερα, σε ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, παραδέχτηκε ότι έδιωξε το παιδί της από το σπίτι, εξαιτίας του φόβου μήπως δεχθεί κάποια επίθεση.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Λιακούλη: Ποιος κίνησε εις βάρος σας πειθαρχικές διώξεις μετά την παραίτησή σας από εισαγγελέας διαφθοράς; Η διαδικασία αυτή ήταν άσχετη με το σχέδιο εξόντωσης σας ή εκείνος που κίνησε τη δίωξή σας ήταν συμμέτοχος στο σχέδιο αυτό;

Ράικου: Από την αρχή φάνηκε πώς θα κυλούσε το πράγμα. Και μου λένε, γιατί δεν το κατήγγειλες από την αρχή; Μα γιατί είμαι και άνθρωπος. Υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου είπα «δεν το ανέχομαι». Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα «ως εδώ».
Τι απαντά ο Παπαγγελόπουλος

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε στην Ελένη Ράικου, με αφορμή τη συνέχιση της κατάθεσης της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, σχετικά με τη σκευωρία της Novartis.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει: «Στην κ. Ράικου αρέσει να αυτογελοιοποιείται. Σήμερα κατέθεσε ότι εκτός από Ρασπούτιν, τρομοκράτης που βάζει βόμβες, είμαι και αρχηγός χούντας που επιδιώκω την κατάλυση της Δημοκρατίας. Όμως, για τους τραπεζικούς λογαριασμούς της άκρα του τάφου σιωπή, σε απλά ελληνικά "μούγκα στη στρούγκα"», αναφέρει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ακόμα, ο πρώην υπουργός προσθέτει: «Επαναλαμβάνω άλλη μια φορά και θα το επαναλαμβάνω συνέχεια, να ανοίξουν οι λογαριασμοί της. Να δούμε εάν είμαι εγώ πλαστογράφος ή η κ. Ράικου μεγάλη ψεύτρα και απατεώνισσα, που ισχυρίζεται ότι πλαστογράφησα εμβάσματα φαρμακευτικών εταιρειών στους τραπεζικούς λογαριασμούς της».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη