24 Ιαν 2020

Σφακιανάκης: Γελοιότητες όσα έκαναν οι Τούρκοι χάκερς - «Εφιάλτης» για επιχειρήσεις

Το πόσο εύκολο και γρήγορο είναι να προσβληθεί κάποιος από κακόβουλα
λογισμικά και την ανάγκη άμεσης και σωστής προστασίας μας στο διαδίκτυο, ανέλυσε ο εα Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. και πρόεδρος του ..
Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI) Μανώλης Σφακιανάκης, σε ομιλία του προς μαθητές.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο κ. Σφακιανάκης στο πλαίσιο των διαδραστικών ημερίδων που πραγματοποιεί με την ANEK LINES για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, εξήγησε και παρουσίασε στα παιδιά τους τρόπους που μπορεί κάποιος άλλος να χακάρει τον λογαριασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο email τους.

Υπογράμμισε ότι συχνό φαινόμενο πλέον αποτελεί, η “κρίση πανικού” στις νεαρές ηλικίες για αιτίες που έχουν να κάνουν με το internet ενώ είπε ότι βασικό σύνθημα και σκεπτικό που πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους, είναι το “μιλάω και σώζομαι, δεν μιλάω και καταστρέφομαι”.

“Εφιάλτης” για επιχειρήσεις το χακάρισμα

Ο κ. Σφακιανάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσα θα χρειαστεί να προσέξουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το internet και διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς αν δεν προστατευτούν άμεσα είναι τα επόμενα πιθανά θύματα των επιτήδειων.

«Χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που υποφέρουν γιατί έχουν πέσει θύματα χακαρίσματος, γιατί επέλεξαν να μην επενδύσουν στο ελάχιστο ώστε να θωρακιστούν ηλεκτρονικά. Το μήνυμά μου και στους επιχειρηματίες της Κρήτης, είναι να δώσουν ελάχιστα χρήματα για να προστατευτούν από κακόβουλα λογισμικά, ενώ όπως είπε και ο διοικητής του FBI, Robert Mueller, “υπάρχουν δύο είδη εταιρειών που δεν προστατεύονται, αυτές που έχουν χακευθεί και αυτές που θα χακευθούν το επόμενο διάστημα”. Προστατευτείτε πριν να είναι αργά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σφακιανάκης.

Γελοιότητες όσα έκαναν οι τούρκοι χάκερς, εξαιρετικά καλύτεροι οι Έλληνες

“Πλέον οι πόλεμοι θα γίνονται μέσα από τα διαδίκτυο, υπάρχουν τάγματα πολέμου στο διαδίκτυο τα οποία είναι έτοιμα να πάρουν θέση, αν χρειαστεί”, ανέφερε ο πρόεδρος του CSI, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες με Τούρκους anonymous να προσπαθούν να προσβάλλουν ιστοσελίδες του ελληνικού κράτους.

Χαρακτήρισε “γελοιότητες” τα όσα έκαναν οι Τούρκοι χάκερς και τα απέδωσε σε κινήσεις εντυπωσιασμού που επιχειρήθηκε από τη γείτονα χώρα, ενώ τόνισε ότι “είναι πολύ χαμηλότερου επιπέδου σε σχέση με τους Έλληνες, η ΕΥΠ είναι υπερπροστατευμένη και εξαιρετικά καλά θωρακισμένη απέναντι στις κακόβουλες απειλές”.

Ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης σχολίασε ότι τα όσα αναφέρθηκαν είναι εξαιρετικά σημαντικά εφόδια για την καθημερινή ζωή και προέτρεψε τους μαθητές να αφομοιώσουν τα όσα έμαθαν.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Ατσιποπούλου, το Γυμνάσιο Επισκοπής, το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, το Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου και τα 4ο, 8ο και 11ο Γυμνάσια Χανίων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη