23 Ιαν 2020

Πρόωρες εκλογές στην ΕΠΟ και περισσότεροι ξένοι διαιτητές

Ύστερα από κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες η συνάντηση των Big-4 ολοκληρώθηκε
και ο Χέρμπερτ Χούμπελ μιλώντας στους δημοσιογράφους προανήγγειλε εκλογές στην ΕΠΟ το καλοκαίρι του 2020 αλλά και περισσότερους ξένους διαιτητές στο πρωτάθλημα και κυρίως στα πλέι οφ.

Αναλυτικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό που πήρε την μπάλα και οργάνωσε τη συνάντηση αυτή. Για να μιλήσουμε ανοικτά, τα πράγματα πήγαν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Όλες οι πλευρές άρχισαν να μιλάνε. Εγώ όντας Αυστριακός δεν είμαι συνηθισμένος στη δική σας νοοτροπία. Ειπώθηκαν πράγματα που ίσως είναι αντίθετα στη δική μου κουλτούρα και ήταν προσβλητικά. Εδώ είναι διαφορετικά.

Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπήρξε συμφωνία να γίνουν κάποια πράγματα. Η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα. Οι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν νωρίτερα, ίσως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Θα υπάρχουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα καθοριστικά παιχνίδια. Θέλουμε να μειωθούν τα παράπονα».
Σκέψη για ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς των πλέι οφ

«Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι ξένοι διαιτητές κυρίως στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ». Τάδε έφη Χέρμπερτ Χούμπελ, έξω από την αίθουσα του «Μεγάλη Βρετανία».

Τα είπε γιατί ειπώθηκε εντός της αίθουσας η σκέψη να δούμε πράγματι περισσότερους ξένους διαιτητές στα πλέι οφ. Η σκέψη δεν είναι μονάχα αυτή. Υπάρχει και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό.

Υπάρχει η σκέψη όχι απλά να υπάρχουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές. Αλλά να υπάρχουν μόνο ξένοι διαιτητές. Σε όλα τα ματς. Και όχι μόνο σε αυτά των «big 4», όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Υπάρχουν σίγουρα περισσότερα έξοδα. Μα εδώ μιλάμε για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση.
Αυγενάκης: «Δεν λύθηκαν όλα, αλλά έγινε μια καλή αρχή»

Αρκετά ικανοποιημένος και αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την έξοδο του από την αίθουσα της συνάντησης των Big 4 με τους εκπροσώπους της FIFA/UEFA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για ένα διάλογο των παραγόντων των κορυφαίων ομάδων. Αυτή έγινε με τη συνεργασία των κεντρικών στελεχών της FIFA και της UEFA.

Τους ευχαριστώ γι’ αυτό γιατί οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, έβαλε όμως μια σειρά.

Είμαι βέβαιος ότι αύριο θα επικυρωθούν όσα ειπώθηκαν σήμερα και θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά και σήμερα έγινε μια καλή αρχή».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη