20 Φεβ 2020

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για το πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να
συμμετάσχει στις σημερινές εργασίες του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027.

Το μήνυμα πως ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος και αποφασισμένος να εργαστεί προκειμένου να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για την περίοδο 2021-2027, έστειλε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.


Αναφερόμενος ειδικότερα στη συμμετοχή του πρωθυπουργού στην έκτακτη σύνοδο, ο κ. Πέτσας είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτάξει τα συμφέροντα της χώρας μας στις προκλήσεις που είναι η συνοχή, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η Μετανάστευση και η Κλιματική Αλλαγή.

«Δεν θέλουμε να έχουμε μειωμένους πόρους παρά το γεγονός ότι μικραίνει ο κοινοτικός προϋπολογισμός», τόνισε και πρόσθεσε πως «θα διεκδικήσουμε κονδύλια που υπάρχουν για τη μετανάστευση. Θα διεκδικήσουμε σε καθεμία από τις προκλήσεις το μερίδιο που μας αναλογεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «η Ευρώπη καλείται συγκεκριμένα να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα δύο προβλήματα και τέσσερις προκλήσεις: Το πρώτο από τα δύο προβλήματα οφείλεται στο γεγονός ότι μία από τις βασικές χώρες συνεισφοράς -το Ηνωμένο Βασίλειο- αποχώρησε από την ΕΕ, και το δεύτερο, στο γεγονός ότι οι χώρες συνεισφοράς επιμένουν σε έναν μειωμένο κοινοτικό προϋπολογισμό».

Η έκτακτη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ξεκινήσει στις 15:00 στις Βρυξέλλες, με την ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και ακολούθως, στις 15:30 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ της περιόδου 2021-2027, την οποία θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με ηγέτες των κρατών-μελών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη