21 Φεβ 2020

Ζήτησε να καταθέσει ο «Μάξιμος Σαράφης» - Τι αναφέρει η Προανακριτική

Ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis «Μάξιμος Σαράφης» επικοινώνησε
με την Αστυνομία.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» που αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ, καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα βίαιης προσαγωγής, προκειμένου να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει.


Στην επικοινωνία του με τον αξιωματικό που είναι υπεύθυνος για την προστασία του, δήλωσε ότι επιθυμεί να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή, υπό τον όρο της μυστικότητας της κατάθεσής του.
Επιστολή «Σαράφη» στην Προανακριτική: «Θα καταθέσω μόνο με αλλοίωση χαρακτηριστικών»

Παράλληλα, ο «Μάξιμος Σαράφης» έστειλε νέα επιστολή στην Προανακριτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προστατευόμενος μάρτυρας ζητεί να καταθέσει μόνο υπό την προϋπόθεση χρησιμοποίησης ηλεκτρονικών μέσων και με αλλοίωση χαρακτηριστικών.

Δηλαδή σε άλλο δωμάτιο και με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προκειμένου να μην αναγνωρίζεται.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας επαναλαμβάνει τα όσα είχε πει την περασμένη Τρίτη, στις 14:30 όταν και είχε επικοινωνήσει με την Αστυνομία, ενώ τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής τον περίμεναν στις 16:00, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.
H Προανακριτική δεν θα δεχθεί το αίτημα του «Σαράφη»

Την ίδια ώρα, πηγές αναφέρουν πως η Προανακριτική Επιτροπή δεν πρόκειται να δεχθεί το αίτημα του «Μάξιμου Σαράφη» και θα επιμείνει στην διά ζώσης εξέταση.

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπά τους. Μας ενδιαφέρουν οι απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και, για να έχουμε απαντήσεις πραγματικές, πρέπει να τους εξετάσουμε στον ίδιο χώρο», αναφέρει μέλος της Επιτροπής.

«Το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας ενημέρωσε σήμερα την ειδική επιτροπή ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία ‘Μάξιμος Σαράφης' εξέφρασε τη βούλησή του να εξεταστεί με ηλεκτρονικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας του», ανέφερε το μέλος της πιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τους μάρτυρες πως θα τους εξετάσουμε», επισήμανε βουλευτής της πλειοψηφίας που συμμετέχει στην Προανακριτική Επιτροπή.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη