26 Φεβ 2020

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για 38χρονη γυναίκα, η οποία είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία. Η γυναίκα ήταν στο Μιλάνο και επέστρεψε οδικώς, ενώ εμφανίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μαζί με μία άλλη γυναίκα.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο της ομάδας των ειδικών του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και λαμβάνει ήδη αντιιική αγωγή ενώ τα συγγενικά της πρόσωπα έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία, ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κρούσματος.

Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και το υπουργείο Υγείας συνιστούν σε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες πρσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Επίσης στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο πήγαν σήμερα άλλα τρία άτομα που είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία. Εξετάστηκαν από την αρμόδια ιατρική επιτροπή, καθώς και Ιταλούς ιατρούς που βρίσκονται στη χώρα μας. Τελικά οι δύο αποχώρησαν, ενώ ο τρίτος έχει μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί. Οι συγγενείς των ασθενών στο ΑΧΕΠΑ πήραν οδηγίες να περιορίσουν τις επισκέψεις και να φορούν μάσκες όσο κινούνται στους χώρους του νοσοκομείου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη