21 Φεβ 2020

Βαρουφάκης κατά Τσίπρα: Έδωσε τα υπερπλενονάσματα πίσω από την πλάτη μου

Νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γιάνης Βρουφάκης προαναγγέλοντας παράλληληλα τη δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων από τα Eurogroup στα οποία συμμετείχε ως υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αποκάλυψε πως «Θα ακούσετε τον Σόιμπλε να λέει πως τα ελληνικά κέρδη θα τα χρησιμοποιήσει αυτός για τον γερμανικό προϋπολογισμό».


Ο ίδιος πιστεύει πως τότε θα ήταν προς όφελος της Ελλάδας το Grexit, ενώ εξαπέλυσε ασφοδρή επίθεση κατά του Σόιμπλε, λέγοντας πως «δεν έχει διαφορά από κάποιον που ζητά φακελάκι».

Χαρακτήρισε τον τότε πρόεδρο του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ, ορτινάτσα του Σόιμπλε, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έδωσε στους εταίρους μας τα πρωτογενή πλεονάσματα, πίσω από την πλάτη μου».

Ωστόσο, όπως είπε «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να τον προεξοφλεί ως σύμμαχο μετά τις επόμενες εκλογές με την απλή αναλογική».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα «βαθιά μνημονικό κόμμα» λέγοντας παράλληλα ότι ο πρώην Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε σημαντικά εύσημα τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον πρώην ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο, λέγοντας ότι «καμία άλλη κυβέρνηση δεν εφάρμοσε με τέτοια πίστη και αποφασιστικότητα τις εντολές του».

«Μπήκαμε στη Βουλή για συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν το κόσμο σήμερα. Τα παιδιά τους φύγαν στο εξωτερικό, τα κόκκινα δάνεια τους πνίγουν», είπε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να τον προεξοφλεί ως σύμμαχο μετά τις επόμενες εκλογές με την απλή αναλογική.

Για το θέμα που κυριαρχεί στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες και έχει να κάνει με την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η υπόθεση των προστατευόμενων μαρτύρων, αν θα υπάρξει πόρισμα κ.λπ., ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το ΜέΡΑ25 περήφανα δεν μετέχει «σε αυτόν τον τραγέλαφο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη