21 Φεβ 2020

Μανιαδάκης: «Δέχτηκα πιέσεις για να δώσω Σαμαρά, Στουρνάρα, Γιωργιάδη, Λοβέρδο»

Πιέσεις προκειμένου να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τους Αντώνη
Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιάννη Στουρνάρα, επανέλαβε ότι δέχθηκε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, Νίκος Μανιαδάκης.

Ο κ. Μανιαδάκης μίλησε στην εκπομπή Live News στο Μega και κατήγγειλε για άλλη μια φορά τον τρόπο που ελήφθησαν πολλές από τις καταθέσεις των μαρτύρων για την υπόθεση Novartis, σημειώνοντας ότι «δέχθηκαν πιέσεις κι άλλοι μάρτυρες».


Παράλληλα, έκανε έκκληση στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, να προστατεύσει από τη μια τον θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα, αλλά από την άλλη και τους απλούς πολίτες που διασύρονται, από μάρτυρες που δεν είχαν το δικαίωμα να είναι «προστατευόμενοι».

Ειδικότερα, ο Νίκος Μανιαδάκης αποκάλυψε: «Μου ασκήθηκαν πιέσεις να κατονομάσω Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη, Λοβέρδο», ενώ απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, από ποιόν δεχόταν πιέσεις από την Ελένη Τουλουπάκη και τους άλλους εισαγγελείς, απάντησε «από όλους».

Ακόμα, ο Νίκος Μανιαδάκης τόνισε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» δεν δικαιούνταν να μπουν στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων, καθώς και οικονομικά οφέλη έχουν από την υπόθεση, αλλά και εμπλεκόμενοι είναι».

«Κάνω έκκληση προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Να προστατέψει το θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα, αλλά και τους απλούς πολίτες που ταλαιπωρούμαστε. Οι καταθέσεις άλλωστε των μαρτύρων αυτών, έχουν μπει στο αρχείο. Δεν βρέθηκαν στοιχεία. Άρα πώς γίνεται οι ψευδομάρτυρες να τυγχάνουν προστασίας; Και όχι οι απλοί πολίτες; Η ηγεσία της δικαιοσύνης πρέπει να τα δει σοβαρά αυτά τα πράγματα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν υπαχθεί παράνομα στο καθεστώς προστασίας, γιατί είχαν οικονομικό όφελος ή και εμπλοκή», συμπλήρωσε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας.

Για το γεγονός ότι κατονόμασε τον «Μάξιμο Σαράφη» αποκαλύπτοντας ποιος είναι, ο Νίκος Μανιαδάκης επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του για το ποιο πρόσωπο εκτιμά ότι είναι, σημειώνοντας ότι τον γνώριζε από το επαγγελματικό του περιβάλλον κι ότι είχαν συναντηθεί στο γραφείο της κ. Τουλουπάκη.

Με τον Μάξιμο Σαράφη, έχουμε βρεθεί έξω από την εισαγγελία και έχουμε μιλήσει. Τον γνωρίζω από το επαγγελματικό μου περιβάλλον. Όταν είχα ολοκληρώσει την συνάντησή μου με την κ. Τουλουπάκη μου είπε η ίδια. Διακόπτουμε γιατί θα έρθει ο επόμενος μάρτυρας. Και τον συνάντησα στην πόρτα».

Τέλος, αναφερόμενος στον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη», ο Νίκος Μανιαδάκης σημείωσε, ότι τον γνωρίζει από το επαγγελματικό του περιβάλλον κι ότι είχαν συνταθεί στο γραφείο της Ελένης Τουλουπάκη: «Ο κ. Σαράφης, επί δώδεκα μήνες ξεκινάει και δίνει καταθέσεις. Ξαφνικά εμφανίζει στην κατάθεσή του, χωρίς να δίνει εξηγήσεις, μια διαφορετική εικόνα. Μέσα στα λάθη που κάνανε με ενέπλεξαν με έναν άνθρωπο που δεν είχα καμία σχέση (σ.σ. Ανδρέα Λοβέρδο) και δεν υπήρξα ποτέ συνεργάτης του».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη