27 Φεβ 2020

Κορωνοϊός: Ανακαλούνται οι άδειες γιατρών και νοσηλευτών με εντολή Κικίλια


Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται
μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες των γιατρών και των νοσηλευτών.

Συγκεκριμένα, ανακαλούνται οι άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.


Από εκεί και πέρα, όπως έγινε γνωστό, σε καλή κατάσταση και με ήπια συμπτώματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, η γυναίκα που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται για μία 38χρονη γυναίκα, η οποία πρόσφατα είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία, όπου εκεί υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασθενής βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και λαμβάνει αντιική αγωγή. Η γυναίκα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με τα συμπτώματα να είναι ήπια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη