22 Μαρ 2020

Mε tweet o Ερντογάν ανακοίνωσε μέτρα για τον κοροναϊό

Πρώτη «εμφάνιση» μετά την εξάπλωση του κοροναϊού στην Τουρκία έκανε το Ρετζέπ
Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε διαδικτυακά καθώς δημοσίευσε ένα ξερό ηχητικό μήνυμα στο Twitter προκειμένου να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτια τους και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές για τα μέτρα που αποφάσισε ο ίδιος.


Ο Ερντογάν λοιπόν παρότρυνε τους ανθρώπους να παραμείνουν σπίτι και να προσέχουν τους ηλικιωμένους καθώς και όσους έχουν χρόνια νοσήματα.
Σημειώνεται πως πριν λίγες μέρες, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει και δέσμη μέτρων ύψους 100 δισ. λιρών (15,4 δισ. δολάρια) για την υποστήριξη της οικονομίας της Τουρκίας μετά την εξάπλωση της πανδημίας, η οποία επηρέασε και την τούρκικη λίρα.


Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στους ηλικιωμένους


Koronavirüs'e karşı amansız bir mücadele yürütüyoruz. Bu virüs en çok yaşlıları ve kronik hastalığı bulunanları etkiliyor.

Buradan tüm vatandaşlarıma şu sesli mesajı iletmek istiyorum:

32 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Σημειώνεται μάλιστα πως σήμερα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας εφαρμόζεται και επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου και κυκλοφορίας σε όλους που είναι άνω των 65 ετών κι έχουν χρόνιες παθήσεις, λόγω του κοροναϊού.

Επίσης η Τουρκία αποφάσισε να κλείσει τα χερσαία σύνορα της με την Ελλάδα και την Βουλγαρία, ως μέτρο πρόληψης της διασποράς του κοροναϊού σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Το κλείσιμο το συνόρων θα ισχύει από τις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, δεν θα υπάρχει καμία κίνηση από τα μεθοριακά περάσματα τόσο με την Ελλάδα (Παζάρκουλε, Ύψαλα) όσο και με τη Βουλγαρία (Καπίκουλε, Χαμζάμπεϊλι, Καπίκουλε).

Επίσης αναφέρεται πως έχουν σταματήσει τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς την Ελλάδα.

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα – Εννέα νεκροί

Οι νεκροί από την επιδημία του νέου κοροναϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν στους εννέα, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν συνολικά 670 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.



Την Πέμπτη ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν στα 359. Ο Κοτζά είπε ότι έγιναν 3.656 διαγνωστικά τεστ τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων τα 311 βγήκαν θετικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη