8 Απρ 2020

Κεραμέως: Τι θα γίνει με τη σχολική χρονιά

Ολα τα σενάρια για τη σχολική χρονιά είναι στο τραπέζι, πάντα σε συνάρτηση με τις
οδηγίες των επιστημόνων υγείας. Αυτό επανέλαβε η Νίκη Κεραμέως, η οποία επέμεινε στο θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια, λέγοντας για μία ακόμη φορά ότι στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν οι Πανελλαδικές κοντά στην ημερομηνία που διεξάγονται, ακόμη και με κάποια μείωση της ύλης.

Η υπουργός παραδέχτηκε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων. Η αναστολή που είναι σε ισχύ καλύπτει και τις διακοπές του Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι υπό ομαλές συνθήκες τα σχολεία θα άνοιγαν στις 27 Απριλίου.


«Υπάρχει σκέψη και για παράταση. Περιμένουμε τις συστάσεις των ειδικών για το πότε θα επανέλθουμε σε κανονικότητα» είπε η υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Τα σενάρια για τις Πανελλαδικές

Σε ερώτημα για τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο, όπως να μην ανοίξουν τα σχολεία ή να υπάρχει κάποιου είδους εκ περιτροπής λειτουργία, η κ. Κεραμέως είπε ότι όλα είναι υπό εξέταση, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Για τις Πανελλαδικές, η υπουργός είπε ότι «θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στον Ιούνιο», δηλαδή στις ημερομηνίες που κατά κανόνα διεξάγονται, και πρόσθεσε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται σε μείωση της ύλης κάτι που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:
Η μείωση της ύλης για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους.
Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.
Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

Σχετικά με το ζήτημα πληρωμής των διδάκτρων την περίοδο της καραντίνας η κ. Κεραμέως είπε πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας εστιάζουν στη στήριξη του κλάδου, των εργαζομένων και των οικογενειών.

Επίσημη ανακοίνωση είναι θέμα ωρών να βγει για την κοινή υπουργική απόφαση περί αυτού. Ξεκαθάρισε, δε, ότι οι υπηρεσίες που δεν εκτελούνται δεν πρέπει να χρεώνονται.

«Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψιν» επεσήμανε η κ. Κεραμέως. «Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση».
Πάσχα

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα, η υπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν επιτρέπεται πιστοί να συμμετέχουν στη θεία λειτουργία της εκκλησίας, ότι απαγορεύονται ρητά τα μεγάφωνα και η προσέλευση των πιστών τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με την απόφαση.

Τέλος, τόνισε πως θα εφαρμοστεί πλήρως η κοινή υπουργική απόφαση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη