26 Μαΐ 2020

Δικηγόρος 33χρονης για επίθεση με βιτριόλι: Το συμβόλαιο θανάτου και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

«Ήταν ψηλή, αδύνατη, δεν την πρόσεξα πολύ, όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς
να μου μιλήσει καθόλου, χωρίς να μου πει τίποτα. Ξαφνικά γύρισα να δω ποια είναι αυτή που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και εκείνη μου έριξε βιτριόλι. Όλα κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Πονούσα φρικτά, δεν θυμάμαι τίποτα παραπάνω». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της 33χρονης Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα στους αστυνομικούς.

Και γι’ αυτό ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στην εκπομπή OPEN Ελλάδα. Ο συνήγορος υπεράσπισής της ξεκαθάρισε ότι η 33χρονη δεν έχει αναφέρει ποτέ ότι η πελάτισσά του έχει «δείξει» για την επίθεση που δέχθηκε συναδέλφους της. Τόνισε, μάλιστα, ότι είχε μια σύντομη συνομιλίας, διάρκειας περίπου πέντε λεπτών, με την Ιωάννα και τη Δευτέρα, στην οποία συζήτησαν για την υπόθεση. «Μου είπε ότι δεν είχε με κανέναν καμία διαφορά. Δεν μπορεί να ξέρει τι έχει συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσής της, ο κ. Λύτρας σημείωσε: «Από το περιβάλλον της δεν μπορούμε να πάρουμε καμία πληροφορία. Δεν ξέρουν κάτι ούτε ο πατέρας της, ούτε η μητέρα της αλλά ούτε και ο αδερφός της. Από το οικογενειακό περιβάλλον της λένε ότι ουδέποτε τους είχε διαμαρτυρηθεί πως είχε το παραμικρό πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των ερευνών, ο κ. Λύτρας τόνισε: «Η Αστυνομία, θεωρώ, ότι κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της. Έχει εξετάσει άτομα και από τον επαγγελματικό της χώρο, τα οποία δεν είναι πολλές. Έχει εξετάσει και κάποιους φίλους της». Από την πλευρά του, πάντως, ο αντιπρόεδρος των αστυνομικών, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε: «Φαινομενικά ήταν μια εύκολη περίπτωση, υπήρχαν κάμερες. Αποδεικνύεται πάντως ότι δεν είναι τόσο εύκολη η υπόθεση αλλά θα φροντίσουμε για την εξιχνίασή της».

Οι συνεργοί και το συμβόλαιο

Στο ερώτημα αν η δράστρια είχε συνεργούς, ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας: «Οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε περίπτωση. Πάντως, η δράστρια της επίθεσης γνώριζε τον χώρο. Τα δεδομένα είναι ότι η δράστρια ή πήρε κάποια πληροφορία από κάποιον που γνώριζε ή περίμενε να δει αν θα είναι μόνη, γνώριζε τι ώρα πάει στη δουλειά της και έπραξε το έγκλημα. Αν δεν ήταν μόνη της, το έγκλημα θα γινόταν κάποια άλλη μέρα», ανέφερε ο κ. Λύτρας, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο η γυναίκα που έκανε την επίθεση να μην γνώριζε την Ιωάννα και να λειτούργησε με συμβόλαιο. «Δεν είναι απίθανο να είναι ένα συμβόλαιο, το οποίο να είχε εκτελεστεί από μια γυναίκα. Δεν θα μου κάνει εντύπωση», σημείωσε ο δικηγόρος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη