21 Μαΐ 2020

Ποιοι... «ψάχνονται» για τη συνάντηση Τσίπρα-Βαρδινογιάννη;...

Το ότι η είδηση περί συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη -και,
μάλιστα, μετά συζύγων- κυκλοφόρησε δεν έχει διαψευσθεί, προφανώς και λέει κάποια πράγματα από μόνο του. Ωστόσο, το ότι συγκεκριμένα ΜΜΕ και αρθρογράφοι, που ανήκουν στους «Ηρακλείς» του ...
«νεομητσοτακισμού», «πυροβολούν» τον Αλέξη Τσίπρα γι’ αυτή τη συνάντηση, δείχνει πως...
κάποιοι έχουν άγχος για... το πώς θα αναδιαταχθεί -και- το μιντιακό τοπίο την επόμενη μέρα μετά την πανδημία.

Ως γνωστόν, η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι από τις ελάχιστες ισχυρές οικογένειες του τόπου με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει συγκρουστεί. Αντιθέτως, έχει εμπεδωθεί μεταξύ δύο πλευρών μία ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, που πάντως δεν παραπέμπει ούτε σε «συναλλαγή», ούτε σε διαπλοκή. Σημειωτέον ότι οι Βαρδινογιάννηδες είναι και κυρίαρχοι του τηλεοπτικού τοπίου, αφού σε συνθήκες ολιγοπωλίου ελέγχουν δύο μεγάλα κανάλια: τον Alpha και το Star. Μάλιστα, για τους παρατηρητικούς, τα δύο κανάλια δεν έχουν την ίδια πολιτική γραμμή: το Star είναι φιλοκυβερνητικό, ενώ ο Alpha παίζει το σύστημα... «50-50». Ταυτοχρόνως, η οικογένεια Βαρδινογιάννη φροντίζει πάντα να έχει ανοιχτούς διαύλους με όλα τα πολιτικά κόμματα - και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο και... αντιθέτως.

Ο Neo, λοιπόν, καλεί τους -πάντα υποψιασμένους- αναγνώστες του να δώσουν λίγη βάση σε όσα δημοσιεύματα αναλύουν «τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών», καθώς τα περισσότερα εξ αυτών τα ξέρουν μόνο οι ίδιοι, οι σύζυγοί τους και ενδεχομένως 2-3 στενοί συνεργάτες ή συγγενείς τους. Το μόνο βέβαιο, όμως, είναι ότι τέτοιες συναντήσεις έχουν θεματολογία... στρατηγική και δεν «ξοδεύονται» για την τρέχουσα πολιτική και μιντιακή επικαιρότητα.

matrix24.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη