30 Μαΐ 2020

Δεν μασάει ο Τραμπ! Σύλληψη σε live μετάδοση του συνεργείου του CNN

H αστυνομία της Μινεσότα συνέλαβε έναν δημοσιογράφο του CNN ζωντανά στην τηλεόραση την ώρα που κάλυπτε τις
διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολις μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς.

Η αστυνομία δεν δικαιολόγησε τη σύλληψη και απομάκρυνε από το σημείο, αφού τους έβαλε χειροπέδες, τον ρεπόρτερ Ομάρ Χιμένες καθώς και τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου.

Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τους συνέλαβε επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονταν. Ωστόσο, το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα του CNN που παρέμενε σε λειτουργία, κάτι που δεν αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί που προέβησαν στις συλλήψεις.



Η Μινεάπολη έχει βυθιστεί στο χάος, με την οργή των διαδηλωτών του κινήματος «i can’t breathe» να ξεχειλίζει για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, την ώρα που ο Τραμπ «ενεργοποίησε» περισσότερούς από 500 στρατιώτες στην πόλη.

Μ’ ένα οργισμένο «τιτίβισμα» τοποθετήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, για τις ταραχές και τις πυρπολήσεις που έλαβαν χώρα για τρίτη συνεχή νύχτα στη Μινεάπολη, από εξαγριωμένους διαδηλωτές του κινήματος «i can’t breathe» που διαμαρτύρονται για την ρατσιστική βία εναντίον των Αφροαμερικανών, με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Η Εθνική Φρουρά της Μινεσότα ανακοίνωσε στο Twitter ότι τα στρατεύματα έχουν ενεργοποιηθεί, καθώς συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο St. Paul και τη Μινεάπολις.


BREAKING NEWS: The National Guard has arrived in #Minneapolis amid violent riots. Police have abandoned 5 precincts in the city. Multiple structures are on fire.#minneapolisriots #GeorgeFloyd pic.twitter.com/oZontkoJzj

— BNL NEWS (@BreakingNLive2) May 29, 2020



«Δεν αντέχω να βλέπω να συμβαίνει αυτό σε μια μεγάλη αμερικανική πόλη, τη Μινεάπολη. Παντελής έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος δήμαρχος της ριζοσπαστικής αριστεράς, Τζέικομπ Φρέι, οργανώνεται και παίρνει τον έλεγχο της πόλης, είτε θα στείλω την Εθνοφρουρά για να γίνει σωστά η δουλειά…..», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.


I can’t stand back & watch this happen to a great American City, Minneapolis. A total lack of leadership. Either the very weak Radical Left Mayor, Jacob Frey, get his act together and bring the City under control, or I will send in the National Guard & get the job done right.....
....These THUGS are dishonoring the memory of George Floyd, and I won’t let that happen. Just spoke to Governor Tim Walz and told him that the Military is with him all the way. Any difficulty and we will assume control but, when the looting starts, the shooting starts. Thank you!

72,8 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Αναφερόμενος στο εξαγριωμένο πλήθος, ο Τραμπ τους χαρακτήρισε «εγκληματίες που ατιμάζουν την μνήμη του Φλόιντ», κάτι που δεν θα επιτρέψει να συμβεί.

Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, επικοινώνησε με τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλτζ και του δήλωσε πως «ο στρατός είναι μαζί του, σε κάθε περίπτωση».

«Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!», κατέληξε ο Τραμπ.


hellas-now.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη