7 Ιουλ 2020

Μέχρι 17 Ιουλίου Ανασχηματισμός- Εμφανή τα σημάδια κόπωσης στην Κυβέρνηση (εικόνα)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Ανασχηματισμό, αφού σύμφωνα με όλες τις
ενδείξεις αυτός θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 17-18 Ιουλίου.

Όλα δείχνουν πως ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στις αποφάσεις του σε ότι έχει να κάνει με την μορφή, την δομή αλλά και τα πρόσωπα της νέας Κυβέρνησης.
Η οποία είναι βέβαιο πως θα διαθέτει περισσότερες γυναίκες.


Την ίδια στιγμή, έναν χρόνο μετά τις εκλογές και παρά την τραγική δημοσκοπική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται τα πρώτα ΣΟΒΑΡΑ σημάδια κυβερνητικής ΚΟΠΩΣΗΣ που προκαλούν ήδη δημοσκοπική ΦΘΟΡΑ στην Κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτική η δημοσκόπηση του "Βήματος" της Κυριακής εκεί όπου για πρώτη φορά καταγράφεται ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.



Κυρίαρχο στοιχείο στις απαντήσεις στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, είναι πλέον η αγωνία των πολιτών για την οικονομία και την ανεργία, με τις αυθόρμητες αναφορές στην πρώτη να φτάνουν στο 40% και στη δεύτερη στο 16%.
Ακόμη πιο σαφής είναι η εικόνα στις απαντήσεις που αφορούν την αξιολόγηση της σημερινής οικονομικής κατάστασης. Σε ποσοστό 53% η εκτίμηση είναι αρνητική και μόλις το 15% απαντά θετικά, ενώ ως προς τις προσδοκίες και τις προβλέψεις το 62% θεωρεί ότι θα υπάρξει επιδείνωση και το 15% αναμένει βελτίωση των οικονομικών συνθηκών. Ενδεικτική του κλίματος είναι και η αποτίμηση των πολιτών ως προς την προσωπική τους κατάσταση, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Το 38% απαντά ότι βρίσκεται σε χειρότερη θέση, ενώ έχουν μειωθεί ελαφρώς στο 22% εκείνοι που θεωρούν ότι βρίσκονται σε καλύτερη (από 24% τον Μάιο).

Από τις αξιολογικές κρίσεις του κυβερνητικού έργου γίνεται φανερό ότι ξεκινά μια πολιτική περίοδος όπου η ικανοποίηση των πολιτών θα συναρτάται ολοένα και στενότερα από τα αποτελέσματα και την επαλήθευση των προσδοκιών και όχι από μια αόριστη θετική εντύπωση των πρώτων μηνών διακυβέρνησης. Υπό αυτό το πρίσμα οι θετικές αποτιμήσεις για το έργο της κυβέρνησης παρουσιάζουν μια κάμψη οκτώ μονάδων σε σχέση με τον Μάιο.

Αντίστοιχη μείωση πέντε μονάδων εμφανίζεται και στην αξιολόγηση του Πρωθυπουργού.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη