28 Ιουλ 2020

Μαχητικά κατέστρεψαν 4 Τούρκικα τανκ στο μέτωπο της Σύρτης. Η διάταξη των δυνάμεων λίγο πριν τη μάχη….

Καθώς αναμένεται η μάχη της Σύρτης οι δυνάμεις του Χαφτάρ με μαχητικά που ήρθαν
από το πέλαγος στόχευσαν 4 τούρκικα τανκ των δυνάμεων του GNA που είχαν μετακινηθεί από την Al-Washaka προς τη Σύρτη..

Πολλές επίγειες δυνάμεις του GNA έχουν διαταχθεί να προωθηθούν στο μέτωπο της Σύρτης και υποθέτουμε επίσης προς Jufra και Sabah, καθώς πολλά κομβόι με εκατοντάδες οχήματα κι εξοπλιστικά συστήματα συγκλίνουν αυτές τις ώρες στο μπροστινό μέτωπο της Sirte.
Τις τελευταίες ημέρες, από την άλλη πλευρά το αμυντικό μέτωπο ενισχύθηκε επίσης με αεράμυνα DNA και Ρώσους ειδικών δυνάμεων που επιχειρούν υπό την κάλυψη της Wagner.
Τα νέα για την παρουσία αντιαεροπορικών πυραύλων S300 εμφανίζονται όλο και πιο πειστικά ίσως ακόμη και για την υπεράσπιση του Tobruk ή της Βεγγάζης ενώ οι ρώσικες συστοιχίες Pantsir τοποθετήθηκαν στη Jufrah συν τους πυραύλους BUK και Μ1.
Τεράστιος στρατιωτικός εξοπλισμός εγκαταστάθηκε στο Sidi Barrani, περίπου 350 οχήματα θωρακισμένα και τανκ, Abrahams M1A1…
Το γειτονικό αεροδρόμιο Sidi Barrani μπορεί να παράσχει όλη την απαραίτητη αεράμυνα. O LNA, διαθέτει κάποια MIG 29 και SU-24..
.
Η Τουρκία προώθησε στη Λιβύη δεκάδες Bayaktar TB2 και Anka S, ενώ οι LNA διαθέτουν μη επανδρωμένα κινέζικα Wing Loong chinois, εφάμιλλα των Anka S.

Χθες και τις τελευταίες ημέρες, πολλές τουρκικές στρατιωτικές πτήσεις σημείωσαν σερί προσγειώσεων στη βάση Watiya στη δυτική Λιβύη, η οποία επισήμως παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση Sarraj στην Τουρκία.
Επίσης σε αυτή τη βάση, εκατοντάδες μισθοφόροι στρατιώτες εκπαιδεύονται επίσης από τη Συρία, όπως και από άλλα αφρικανικά κράτη, oι τελευταίοι φαίνεται να είναι από τη Σομαλία.
Έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες ναυτικές και κοινές ασκήσεις τόσο από την τουρκική όσο και από την αιγυπτιακή πλευρά, και οι δύο έχουν θέσει κόκκινες γραμμές.


Για την Τουρκία, είναι επιτακτική ανάγκη ο LNA ν΄αποσυρθεί από Sirte και Jufrah, γιατί είναι ξεκάθαρο, ότι είναι κέντρα άκρας στρατηγικής αξίας, η Sirte είναι η τελευταία μεγάλη πόλη πριν από τη Βεγγάζη και πύλη για να πάρει το Ras Lanuf όπου βρίσκονται οι τερματικοί σταθμοί πετρελαίου. Η Al Jufrah επίσης είναι η τελευταία βάση της φρουράς στην έρημο νότια της Sirte…
Κατ΄αντιστροφή η Αίγυπτος κήρυξε Σύρτη και al Jufra ως κόκκινη γραμμή και σε περίπτωση επίθεσης του GNA θα παρέμβει για να υπερασπιστεί το κοινοβούλιο του Τομπρούκ.
Είμαστε στην τελική ευθεία.
Τις επόμενες ώρες θα δούμε τι μπορεί να συμβεί πάντως η προϊστορία λέει πως όταν ο GNA ξανά στο πρόσφατο παρελθόν μάζεψε τόσες δυνάμεις στο μέτωπο αμέσως μετά έκανε επίθεση.
Προς το παρόν, περιμένουμε την άφιξη των μαχητικών από την Άγκυρα που θα μπορούσαν ακόμη να εφορμήσουν και να επιχειρήσουν να βομβαρδίσουν θέσεις του LNA, και στη συνέχεια να προσγειωθούν στη Watiya.
Από την άλλη η Αίγυπτος μπορεί να πάρει πάνω της τη διοίκηση του LNA και υποθέτουμε ότι θα το κάνει σε συμφωνία με τη Ρωσία όταν κι αν χρειαστεί.

dimpenews.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη