2 Ιουλ 2020

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΡΟΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, πολλές φορές έχουμε αναφερθεί ότι υποσκάπτεται στα σωθικά της ΝΔ βαθύ ρήγμα από τον
Πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά! Ξεκίνησε με την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ (29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019), όπου ο Αντώνης Σαμαράς αμφισβήτησε ευθέως την πολιτική χάραξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό! Στην συνέχεια οι παρεμβάσεις του ήταν πιο ήπιες, αλλά Σαμαρικοί κύκλοι μας είχαν εκμυστηρευτεί, ότι υποσκάπτεται το ρήγμα και σύντομα (στον κατάλληλο χρόνο ) θα αναδειχτεί!
Έτσι το περασμένο Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε συνέντευξη στα “ΝΕΑ”, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρ. Τ. Ερντογάν, που σύμφωνα με άριστες πηγές μας, πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολών – και προς τις δυο πλευρές – της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ!
Επιστέγασμα νομίζουμε αυτής της “τυχαίας” συνέντευξης (στον χρόνο και στην συγκεκριμένη εφημερίδα) ήταν τα εθνικά θέματα!
O Αντώνης Σαμαράς αρνείται διάλογο με την Τουρκία, αφού θεωρεί ότι δεν είναι καλοπροαίρετος γείτονας! Τονίζοντας ότι οι ενέργειές της είναι “πειρατικές” ενέργειες και έτσι διάλογο με “πειρατές” δεν κάνει κανείς!
Θεωρώντας ότι τα νησιά μας έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, κάτι που όμως η Τουρκία δεν το δέχεται!
Δεν έχει δικαίωμα να στέλνει γεωτρύπανα να κάνουν έρευνα και εξόρυξη πάνω σε ελληνική ΑΟΖ, όπως δεν έχει το δικαίωμα να στέλνει εργαλειοποιημένους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!
Δεν μπορεί να υπογράφει παράνομες συμφωνίες με τρίτες χώρες καταπατώντας την Ελληνική ΑΟΖ, συμφωνίες που όλες οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής καταγγέλλουν ως παράνομες!
Απέναντι κατά κάποιον τρόπο στάθηκε και για την Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδος – Ιταλίας, αφού διατύπωσε ενστάσεις, τονίζοντας πως “κάθε συμφωνία έχει τα υπέρ και τα κατά της”!
Έτσι μετά από αυτήν την συνέντευξη ποταμός, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται αποφασισμένος να “σηκώσει” τα εθνικά θέματα και το λαθρομεταναστευτικό, όπως ο ίδιος λέγει! Διαβλέποντας, ότι η πολιτική χάραξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν, οδηγεί την Ελλάδα σε ακόμη μια μεγαλοπρεπή ήττα στα εθνικά θέματα!
Γι΄ αυτό το Μαξίμου έχει κυριευθεί από συνεχείς ιλίγγους, αφού μετά τα επανωτά “λάθη” του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, που έχουν εξαγριώσει τους Αθηναίους και υπάρχει αρνητική επιρροή προς τον Πρωθυπουργό, προστέθηκε το οξύτατο πρόβλημα που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς! Και μπορεί ο Κώστας Μπακογιάννης να έχει μόνη σύμμαχο τη μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη, όμως ο Αντώνης Σαμαράς έχει σύμμαχο το 1/3 της Κ.Ο. της ΝΔ!
Και οι πληροφορίες μας από τη ΝΔ, λέγουν ότι σύντομα θα υπάρξει μετωπική σύγκρουση του πρώην Πρωθυπουργού με τον νυν!
Μια ολέθρια σύγκρουση που ενδεχομένως να φέρει και την πτώση της κυβέρνησης!
Εδώ θα είμαστε – με τη βοήθεια του Θεού – για να παρακολουθήσουμε όλα εκείνα τα οποία θα συμβούν και ευχόμεθα να είναι υπέρ του συμφέροντος της Πατρίδας μας!!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη