4 Ιουλ 2020

Πολιτική κόντρα με όρους μέλλοντος στη Βουλή-Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε την Γεννηματά για την Ώρα του Πρωθυπουργού

Αναβαθμισμένη θεσμική βαρύτητα αποκτούν σταδιακά η Φώφη Γεννημάτα και το Κίνημα
Αλλαγής επιστρέφοντας με γρήγορα βήματα στην θέση που για πολλά χρόνια βρισκόταν η Προοδευτική Παράταξη ως ένας από τους δύο πόλους του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει σήμερα στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, καταδεικνύει το ότι η κυβερνητική παράταξη αντιμετωπίζει πλέον τον επί δεκαετίες αντίπαλο ως την μόνη σοβαρή αντιπολιτευτική εναλλακτική που θα αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο στις επόμενες Εκλογές μετά τη συνεχή ηθική και δημοσκοπική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.


Στην παρούσα φάση ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται εξαιρετικά αδύναμος πολιτικά , εντούτοις ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην απαντήσει στη δική του επίκαιρη ερώτηση, να αναμετρηθεί δηλαδή με έναν εύκολο αντίπαλο. Αυτό λέει πολλά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει πολλά εσωκομματικά προβλήματα, με υψηλούς δείκτες απαξίωσης στην κοινή γνώμη από τις πρόσφατες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το «μαγαζί» του και με τις δημοσκοπήσεις να αποτελούν κόλαφο για τον ίδιο και το κόμμα του.

Στην αντίπερα όχθη, η Φώφη Γεννηματά αντιλαμβανόμενη το μέγεθος της ιστορικής της ευθύνης και του κόμματος της διεκδικεί πλέον με αξιώσεις το ρόλο που αρμόζει με την πορεία, την προσφορά και την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού σκηνικού μετά την κατάρρευση των μύθων του αντιμνημονίου, την αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, την ήττα του λαϊκισμού και της επαναστατικής γυμναστικής, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο άμεσο μέλλον στην ανάδειξη ενός νέου δίπολου που θα θυμίζει πολλά από το παρελθόν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη