7 Ιουλ 2020

Έτσι βομβαρδίστηκε η σημαντικότερη αεροπορική βάση της Τουρκίας στη Λιβύη

Ντόμινο εξελίξεων φαίνεται πως έχει προκαλέσει η αεροπορική επίθεση εναντίον της τουρκικής βάσης Αλ Ουατίγια στη Λιβύη.
Αιγυπτιακό κανάλι, σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» του Μega, παρουσίασε βίντεο από τη στιγμή της επιδρομής.

Σύμφωνα με πηγές του Στρατού της Λιβύης «τα πολεμικά αεροπλάνα κατάφεραν να εξουδετερώσουν το σύστημα το οποίο είναι τύπου Hawk» ενώ ο Υφυπουργός Άμυνας της Λιβύης σχολίασε πως «ο βομβαρδισμός στη βάση Αλ Ουατίγια διεξήχθη από άνανδρη ξένη αεροπορία που υποστηρίζει τον εγκληματία πολέμου Χαφτάρ».

Οι Τούρκοι φαίνεται πως «πιάστηκαν στον ύπνο» καθώς στον σχεδιασμό τους ήταν, η συγκεκριμένη βάση να αποτελέσει την σημαντικότερη αεροπορική βάση τους στην Λιβύη.

Λογαριασμός στο twitter που απηχεί τις θέσεις του Χαλίφα Χαφτάρ αναφέρει πως στον βομβαρδισμό έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί υψηλόβαθμοι Τούρκοι στρατιωτικοί.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση στη Λιβύη, αλλά και η Τουρκία, δηλώνουν άγνοια για την προέλευση των αεροσκαφών που χτύπησαν την βάση. Η συγκεκριμένη πληροφορία δείχνει ή ότι τα πολυδιαφημισμένα τουρκικά συστήματα δεν είναι αποτελεσματικά ή ότι κάποιοι κατάφεραν να βρουν τρόπο να «τυφλώσουν» τα συστήματά της.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή, ο Ερντογάν διέταξε να σπεύσουν τουρκικά πλοία στην περιοχή για να υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Σάρατζ παρότι η Γαλλία αλλά και η Ελλάδα έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία να μην αναμειγνύεται στην κρίση της Λιβύης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη