11 Αυγ 2020

Θεσσαλονίκη: Σε καραντίνα δύο αστυνομικοί που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό

undefined
Δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, σε θέσεις άμεσης επαφής με τους πολίτες, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα των τεστ έγιναν γνωστά
σήμερα το πρωί. Άμεσα τέθηκαν σε καραντίνα οι δύο αστυνομικοί που νοσούν και ακόμη εννέα αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών υπαλλήλων ζήτησε να γίνει έλεγχος από τον ΕΟΔΥ όλων των αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτές τις δύο υπηρεσίες. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

«Ως αστυνομικοί που βρισκόμαστε καθημερινά στο δρόμο και ερχόμαστε σε επαφή με εκατοντάδες πολίτες και είμαστε υπεύθυνοι για την εφαρμογή των μέτρων θα περιμέναμε να υπάρχει κατά την εμφάνιση θετικών κρουσμάτων σε αστυνομικές υπηρεσίες άμεση αντίδραση και έλεγχος όλων των υπηρετούντων σε αυτές. Αυτό θεωρούμε ότι θα ήταν το πρέπον ώστε να προστατευτούν όλοι οι αστυνομικοί, οι οικογένειές τους και οι πολίτες με τους οποίους έρχονται σε επαφή» τονίζει μιλώντας στο thestival, ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, Θ. Τσαϊρίδης και προσθέτει: «Το να τίθεται σε καραντίνα το 1/3 του προσωπικού μιας υπηρεσίας εν μέσω θερινών αδειών προκαλεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό που ζητάμε είναι να γίνονται άμεσα οι έλεγχοι στο προσωπικό σε περίπτωση εμφάνισης θετικών κρουσμάτων για να παρέχουμε απρόσκοπτα τις υπηρεσίες μας στους πολίτες».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη