13 Αυγ 2020

ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ,ΟΤΑΝ Η ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΠΕΡΣΕΠΟΛΙΣ.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

Ο Άγιος πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε , την Κυριακή των Βαΐων στο γεύμα , που παρέθεσε στους μητροπολίτες , στους ιερείς και τους διάκους του Πατριαρχείου , όπου εκτός απο την προφητεία περι του θανάτου του , είπε , ας φάμε σήμερα τα ψαράκια , καθότι το καλεί η ημέρα γιατί δεν ξέρουμε αν αύριο θα μας τρώνε εκείνα. Γεγονός , που επαληθεύτηκε με τον μαρτυρικό του θάνατο . Παράλληλα άφησε τις τελευταίες παρακαταθήκες για τον ρόλο του Πατριαρχείου και του Ελληνισμού στην περιοχή.

Τους μίλησε για τρεις γεωπολιτικές ζώνες επιρροής .

Η μια στην Δύση με κυρίαρχο στοιχείο τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Μια στην Ανατολή με πνευματικά κυρίαρχα στοιχεία την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Τέλος μίλησε για άλλη μια γεωπολιτική ζώνη στην μέση Ανατολή με κυρίαρχα στοιχεία τον Ιουδαϊσμό και τον Ισλαμισμό.

Οι Οθωμανοί τρέμουν αυτή την γεωπολιτική ανάλυση. Γνωρίζουν , ως λαθρεπιβάτες , ότι ιστορικά , πάντοτε θα τους αμφισβητείται , η παρουσία τους στον χώρο.

Οι δικαιούχοι του χώρου της Ανατολής πάντοτε θα είναι οι Έλληνες , οι Ρώσοι , οι Ρουμάνοι, οι Σέρβοι και οι Βούλγαροι. Έτσι δικαιλογείται ο φόβος τους για την δημιουργία Ορθόδοξου Τόξου. Γιαυτό παντοιοτρόπως προσπαθούν να το διασπάσουν με την δημιουργία αλβανικών και μουσουλμανικών αντιπερισπασμών στα Βαλκάνια .

Ο νομαδικός μουσουλμανικός τρόπος ζωής τους , ποτέ δεν ομογενοποιήθηκε με τον Ελληνικό τρόπο ζωής , της Δημοκρατίας , της Αγοράς , της Επιστήμης , και της Χριστιανοσύνης.

Γιαυτό θέλουν σε πρώτη φάση να εξαφανίσουν την Ελλάδα τον φυσικό κληρονόμο της χριστιανικής αυτοκρατορίας του Βυζαντίου .

Μέτα θα βάλουν το ΝΑΤΟ να πολεμήσει κατά του Ρώσου κατιόντα κληρονόμου του Βυζαντίου . Έτσι το δυτικό Στρατοπεδο θα έχει καθαρίσει για λογαριασμό του οθωμανικού χαλιφάτου ,όλους τους Ορθόδοξους εχθρούς του στην καθ ήμας Ανατολή.


Το γνωρίζει ότι ζει σε ένα καθαρά ορθόδοξο χώρο, το νοιώθει ότι είναι ξένο καρκίνωμα και αποτελεί μειοψηφία, γι ‘ αυτό ευνοεί την λαθρομετανάστευση μουσουλμάνων , την πληθυσμιακή αλλοίωση και το παίζει χαλίφης προστάτης των μουσουλμανικών πληθυσμών .

Η παλαιά τακτική αλλοιώσεως των βαλκανικών πληθυσμών δια του γενιτσαρισμού και του παιδομαζώματος πέρασε ανεπιστρεπτί. Τώρα χρησιμοποιούν την μετακίνηση μουσουλμανικών πληθυσμών , ως υπόγειο όπλο επικράτησης γεωγραφικών χώρων , σε μια λοβοτομημένη απο την αρρώστια του δικαιωματισμού , Ευρώπη.

Στον Βασιλιά Δαρείο καθημερινή,ήταν η υπενθύμιση ενός εκ των υπηρετών του για εκδίκηση και καταστροφή των Ελλήνων με την φράση , Δέσποτα , μεμνησο των Αθηναίων. Αυτή η μονομανία για κατάληψη της Ελλάδος , η οποία αποτελούσε το εμπόδιο στην πορεία του για κατάληψη της Ευρώπης, τούς οδήγησε , τελικά στην καταστροφή της Περσικής αυτοκρατορίας και το κάψιμο της Περσέπολης απο τον Μέγα Αλέξανδρο.

Τηρουμένων των αναλογιών εδώ και αιώνες , ο Τούρκος πήρε την θέση του Πέρση.

Γεωπολιτικά εκμεταλλεύονται την γεωγραφική τους θέση .

Άλλες φορές πείθουν το ΝΑΤΟ ότι μπορούν να παίξουν τον ενδιάμεσο ρόλο μιας πρότυπης εκδυτικισμένης ισλαμικής δημοκρατίας , ικανής να αποτελέσει τον προπομπό του εκδημοκρατισμού των μουσουλμανικών κρατών και έτσι αποσπούν στρατιωτική τεχνογνωσία και υπερσύγχρονα όπλα .Φυσικά όλα αυτά γίνονται με την υπόσχεση της συμπαράταξης όλου του μουσουλμανικού κόσμου εναντίον της Ρωσίας .

Άλλες φορές , υπόσχονται ότι επιδιώκουν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας και δεδομενης της επιθυμίας των Ευρωπαίων να οδηγήσουν το Ευρωπαϊκό όραμα σε ένα πολυπολιτισμικό αύριο , απομυζούν ευρωπαϊκά κονδύλια .


Οι Τούρκοι αναλυτές όσο και αν διακηρύσσουν ότι η χώρα τους μπορεί να ανταποκριθεί σε 2,5 πολέμους, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και για λόγους ψυχολογικού πολέμου πρέπει να φαντάζουν μεγάλοι και ισχυροί.

Στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας , η ισχύς των Τούρκων είναι γεμάτη τόσο απο διαφημιστικές προπαγάνδες όσο και απο μύθους ανύπαρκτων στρατιωτικών επιτυχιών.

Πάγια τακτική των Τούρκων μετά το 1974 , με την εισβολή τους στην Κύπρο , ως εγγυήτριας δύναμης , είναι οι μικροπρόθεσμοι πόλεμοι και οι μικροπρόθεσμες στρατιωτικές επιχειρήσεις , με εντολές είτε του ΝΑΤΟ είτε με την ανοχή του ΟΗΕ .

Αυτες οι εντολές στο τέλος , μετατρέπονται σε εργαλείο προώθησης των κρυφών αυτοκρατορικών οραμάτων τους.( βλέπε Συρία , Λιβύη και Ιράκ ).

Η αλεπού βλέποντας τα αλλά ζώα να πιάνονται με το ένα πόδι απο την παγίδα , νομίζει ότι αν πηδήξει με τα δυο πόδια θα αποφύγει την παγίδα και πιάνεται τελικά και με τα δύο πόδια.

Αυτό ισχύει και με την Τουρκία.

Κάποτε κάποτε έρχεται η ώρα των αποκαλυπτηρίων και τότε η κρίση θα είναι φοβερή για την Τουρκία. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με πρώην φίλους και με εχθρούς.

Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος της Ελληνικής διπλωματίας να αποκαλύπτει τα εξαπατητικά σχέδια και την κρυφή αλήθεια του Τούρκικου μεγαλοιδεατισμού.

Ο τουρκικός στρατός , όχι 2,5 πολέμους δεν είναι ικανός να αντέξει , αλλά ούτε έναν Ελληνοτουρκικό ολοκληρωτικό , συνεχόμενο πόλεμο διαρκείας. Έχει φροντίσει να έχει με τις πράξεις του , πολλούς εξωτερικούς εχθρούς ( Σύροι, Κούρδοι , Αρμένιοι και Ιρακινοί. )και εσωτερικούς ( πολλές είναι οι καταπιεζόμενες μειονότητες , Αλεβιτων , κρυπτοχριστιανών , Ποντίων και Ασσυρίων ), που θα αφυπνιστούν και θα του εναντιωθούν στην αδυναμία του.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να αλλάξουμε στρατηγικό δόγμα. Η επικληση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου , απο μόνα τους , δεν δύνανται να αλλάξουν τις μόνιμες επιδιώξεις των Τούρκων , που είναι η αποδυνάμωση και η σταδιακή καθυπόταξη της Ελλάδος μας.

Ούτε η πολιτική του κατεναυσμού και του διεθνούς καθωσπρεπισμού θα εξομαλύνει τις διαθέσεις του, αφού οι πραγματικές επιδιώξεις τους είναι άλλες .

Εδώ και τώρα , πρέπει να μεταστρέψουμε τον Τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό σε αδυναμία .

Η επιτυχία του τουρκικού συστήματος έγκειται

Στην εκμετάλλευση του διεθνούς παράγοντα με την εξαπάτηση του .

Στην μετατροπή προσωρινών διεθνών εντολών σε μόνιμες στρατιωτικές κατοχές.


Στην εμπέδωση της εικόνας ενός Τουρκικού κρατους και στρατού , ως παντοδύναμου και ανίκητου, γι’ αυτό ως ηγεμονεύουσα δύναμη έχει αποκλειστικό δικαίωμα λόγου στην ευρύτερη Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή.

Αυτές οι νέες γεωστρατηγικές καταστάσεις , πρέπει να οργανώσουν το Ελληνισμό σε νέες πολιτικοστρατιωτικές στρατηγικές.

Η Τουρκία επιτυγχάνει σε μικροπρόθεσμους πολέμους , που ταράσσουν τον ΟΗΕ και την διεθνή πολιτική σκηνή και μετά με τεχνική καταλλαγή ,φροντίζει να κατοχυρώνει και να διαιωνίζει , τα στρατιωτικά τετελεσμένα τους . ( βλέπε Κύπρος ) .

Γι αυτό χρειαζόμαστε συν τοις άλλοις , ενα νέο στρατιωτικό επιχειρησιακό δόγμα.

Οφείλουμε να αποφύγουμε πάση θυσία την ύπαρξη ενός μικροπρόθεσμου πόλεμου με την Τουρκία .

Επειδή είναι ένα σύστημα και μια μέθοδος , που την χειρίζονται επιτυχημένα οι Τούρκοι .

Επειδή μεταχειρίζονται άψογα τον ψυχολογικό πόλεμο και την εικόνα του ισχυρού και του ακατάβλητου.

και

Επειδή γνωρίζουν να εκβιάζουν τον διεθνή παράγοντα , κάτω απο την επίτευξη της ειρήνης στο κλείσιμο των προβλημάτων , όπως-όπως με κατοχύρωση πάντοτε των Τουρκικών τετελεσμένων και επιδιώξεων .

Γεωπολιτικά , οφείλουμε να απομακρυνθούμε απο τον ελλαδικό επαρχιωτισμό μας και να συσπειρώσουμε την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα της Ορθόδοξης Ανατολής πολιτισμικά , κοινωνικά , οικονομικά και γεωστρατηγικά.

Διπλωματικά πρέπει να αποκαλύπτουμε συνεχώς και ακουράστως την συνεχή προσπάθεια του Τουρκικού μεγαλοιδεατισμού να εδραιωθεί σε ένα χώρο , που δεν του ανήκει και είναι παρείσακτος.

Η μόνη κρυφή αλήθεια είναι ότι κατ επίγνωση υπηρετούν το δόγμα ή η Ελληνορθοδοξία ( και σε αυτό μέσα συμπεριλαμβάνεται , όλη η Ορθοδοξία και όλα τα ορθόδοξα Πατριαρχεία .) ή το Οθωμανικό Ισλάμ .

Στρατηγικα , πάντοτε η ισχύς εκτός απο πλεονέκτημα θεωρείται ταυτόχρονα και μειονέκτημα .

Είναι αναγκασμένοι σε υπερσυγκεντρωση πληθυσμών εντός μικρών χώρων.


Έχουν μεγαλες ενεργειακές μονάδες για τις ανάγκες τόσο για του στρατού τους όσο και για της κοινωνίας τους, που η απώλεια τους μπορεί να τους γυρίσει στην προ της Άλωσης εποχή.

Έχουν μεγάλες στρατιωτικές βάσεις και μεγάλες αποθήκες με πολύτιμο στρατιωτικό υλικό , που εύκολα εκτίθεται σε καταστροφή .

Έχουν μεγάλες αποθήκες σιτηρών για την τροφική τους αυτάρκεια.

Με την έναρξη ενός πιθανού πολέμου , πρέπει να υπάρχουν σχέδια υπέρ ενός καταστροφικού , συντριπτικού και αιφνίδιου κτυπήματος , που θα μετατρέψει την υπεροψία τους σε φόβο και που θα εξαφανίσει παντελώς ,την ασφάλεια του πλεονεκτήματος του μεγέθους.

Τα συντριπτικά και παράτολμα στρατιωτικά χτυπήματα, πάντα κατατρομοκρατούν τον Τούρκο. Τους πυρπολητές ακόμα τους τρέμει ο στόλος τους.

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική , αρκεί να πραδειγματιστούμε απο τις ηρωικές στιγμές του Γένους .

Ο Κουντουριώτης στην νικηφόρο ναυμαχία της Λήμνου κατοχύρωσε το ελληνικό μέλλον του Αιγαίου .

«Πλέω μεθ’ ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης εναντίον του εχθρού του γένους».

Μέσα σε αυτή την φράση κρύβεται ένα ολόκληρο στρατιωτικό δόγμα νίκης .

Αν θελουμε να υπερισχύσουμε των Τούρκων , πρέπει όλες οι ενεργειές μας , να χαρακτηρίζονται απο την πεποίθηση Νίκης και την ακάθεκτο ορμή.

Με αυτή την πίστη ο Μέγας στρατηλάτης Αλέξανδρος επιτέθηκε ακάθεκτα στα Γαυγάμηλα έναντιον δεκαπλάσιου ανατολίτη εχθρού .

Με αυτή την ορμή νίκησε και κατέκαυσε την ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ σε ανάμνηση της πυρπολήσεως των Αθηνών απο τους Πέρσες , έβαλε τέλος στον Περσικό μεγαλοϊδεατισμό.

Με την ίδια ορμή και πεποίθηση νίκης , ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ισοπέδωσε την Τριπολιτσά , πρωτεύουσα του τουρκικού βιλαετίου του Μοριά, σε εκδίκηση για των λεηλασιών της Πόλης και της απύθμενης βαρβαρότητας των 400 χρόνων σκλαβιάς απο τους Τούρκους.

Όταν ο εχθρός σου διαχρονικά έχει σταθερό στόχο την εξαφανισή σου , τότε μοναδική επιλογή και στρατιωτικό δόγμα είναι η ρήση του Κουντουριώτη:

ΠΛΕΩ ΜΕΘ’ ΟΡΜΗΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΙΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ,οφειλει εμπράκτως να εμφυσήσει , στο λαό και το στράτευμα ,με την πεποίθηση νίκης και με την δημιουργία ακαθέκτου ορμής σε κάθε πολιτικοστρατιωτικό συμβάν. Τότε σε περίπτωση εχθροπραξιών τα αιφνίδια και συντριπτικά πλήγματα , στους τομείς , που προείπαμε ,θα ισοπεδώσουν κάθε τουρκικό πλεονέκτημα .

Αν συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο οι Τούρκοι να ξέρουν ότι το

ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΤΑΝ Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ.

Ευχαριστώ

Ο ΣΥΝΙΩΝ

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη