26 Οκτ 2020

Φιάσκο για ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα η Πρόταση Μομφής λόγω Τσακαλώτου


Σε «ναυάγιο» για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα οδηγήθηκε η συζήτηση για Πρόταση Μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Η Πρόταση Δυσπιστίας στον Χρήστο Σταϊκούρα εξελίθηκε σε Πρόταση Μομφής στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.


Η Νέα Δημοκρατία αλλά και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης άσκησαν δριμεία κριτική για την πολιτική που είχε ακολουθεήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η πρώτη κατοικία βγαίνει στο σφυρί με ψήφο Μητσοτάκη και 157 βουλευτών της Νέας Δημοκατίας λέγοντας χαρακτηριστικά

«Νταλγκάς σας εν μέσω πανδημίας πώς θα πτωχεύουν οι Έλληνες και θα παίρνουν οι τράπεζες την πρώτη κατοικία», υποστήριξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγώντας γιατί η κίνηση της Πρότασης Δυσπιστίας στο πρόσωπο του Χρήστου Σταικούρα ήταν σωστή ανέφεραν ότι «διαψεύσθηκε η λαθροχειρία της Νέα Δημοκρατία για την πρώτη κατοικία καθώς επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός λαϊκής πρώτης κατοικίας, αφού υπήρχε πάντα πλαίσιο προστασίας της.

Όσο για τους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας περί πλειστηριασμών, επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν σε 4,5 χρόνια όσοι πλειστηριασμοί έχουν γίνει σε 15 μήνες από τη ΝΔ, με τη διαφορά ότι επί ΣΥΡΙΖΑ κανένας δεν αφορούσε πρώτη κατοικία, η οποία πλέον παύει να προστατεύεται. Μέχρι το τέλος του 2020 η ΝΔ έχει προγραμματισμένους 79.000 πλειστηριασμούς ανέφεραν χαρακτηριστικά».

Αναφερόμενα στην ουσία του νέου πτωχευτικού τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμαναν ότι «Η προστασία της πρώτης κατοικίας καταργείται οριζόντια για όλους, ακόμη και για τους πιο φτωχούς. Δεν θα υπάρχει καμία δεύτερη ευκαιρία, παρά μόνο για τις τράπεζες. Για τους πιο φτωχούς μάλιστα που θα χάνουν το σπίτι τους, αφού θα έχουν πτωχεύσει, θα υποχρεούνται να πληρώνουν ενοίκιο για το σπίτι τους για 12 χρόνια και να πληρώνουν τελικά διπλάσια και τριπλάσια ποσά από το αρχικό δάνειο που είχαν λάβει».

«Πιεσμένος από τα εσωκομματικά σας αδιέξοδα, από την αμφισβήτηση που δέχεστε, επιστρέφετε σε αυτό το οποίο ξέρετε να κάνετε καλά, να διχάζετε και να παραπλανείτε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας δριμεία κριτική για την επιλογή, όπως είπε, του αρχηγού της αξιωματικής να μείνει αδιάφορος στις εθνικές απειλές και τις απειλές για την υγεία των Ελλήνων.

«Ενώ όλοι οι Έλληνες στεκόμαστε απέναντι στις δυσκολίες, θεωρώντας τις αντιπάλους μας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να τις θεωρεί φίλους. Βλέπετε ως συμμάχους τα προβλήματα της χώρας. Μου δίνετε μερικές φορές την εντύπωση σαν να τροφοδοτείστε από τη μιζέρια, σαν να επιζητείτε τη δυσοσμία του πολιτικού βάλτου, για να διαμαρτυρηθείτε μετά με υποκρισία εναντίον της. Νομίζω ότι μάρτυρες αυτής της υποκρισίας έγιναν όλοι όσοι παρακολούθησαν σε όλη της την έκταση τη συζήτηση η οποία έγινε στη Βουλή για το νομοσχέδιο της δεύτερης ευκαιρίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σταματήστε να οξύνετε αναίτια την πολιτική αντιπαράθεση. Έχετε κάθε δικαίωμα να επιβεβαιώνετε το ρητό του Ιουλίου Καίσαρα που έλεγε ότι κάποιοι πιστεύουν αυτό που μόνο οι ίδιοι θέλουν να πιστεύουν. Εκείνο όμως το οποίο δεν επιτρέπεται να κάνετε είναι εξαγωγή της δικής σας εσωτερικής κρίσης στην κοινωνία. Να υψώνετε ψεύτικες απειλές, να κινδυνολογείτε, ειδικά για τα εθνικά θέματα μόνο και μόνο επειδή πάνω στην κινδυνολογία χτίσατε την πολιτική σας καριέρα. Ούτε μπορείτε και ούτε επιτρέπεται σε αυτή τη συγκυρία να δηλητηριάζετε τους πολίτες με έωλα συνθήματα, μακριά από τα πραγματικά τους προβλήματα. Γιατί το εμβόλιο για τον COVID-19 αργά ή γρήγορα θα βρεθεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Δυστυχώς, όμως, η νόσος του λαϊκισμού παραμένει ανίατη. Και απέναντι στον κορωνοϊό η ιατρική θα βρει το φάρμακο, αλλά απέναντι στη δική σας δημαγωγία πολύ φοβάμαι ότι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια».

Ο πρωθυπουργός επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιστράτευσε το πιο ισχυρό κοινοβουλευτικό όπλο το οποίο διαθέτει και είναι η πρόταση δυσπιστίας, στην πιο ακατάλληλη χρονική στιγμή. «Κάνατε δύο λάθη μαζί σε μία κίνηση. Δεν ξέρω ποιος σας συμβουλεύει. Αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι επιτρέψατε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στους βουλευτές μας, να θυμίσουν το έργο μας αυτούς τους 15 μήνες, αλλά και να αναδειχθεί μία μοναδική πρωτοτυπία: Μία πρόταση μομφής κατά του σημερινού υπουργού Οικονομικών να μετατρέπεται τελικά σε μπούμερανγκ κατά του προκατόχου του. Υπήρχε ένας άνθρωπος σε αυτή την αίθουσα ο οποίος αισθάνθηκε πολύ άβολα αυτές τις τρεις ημέρες. Δεν ήταν ο κ. Σταϊκούρας, αλλά ήταν ο κ. Τσακαλώτος, ο δικός σας υπουργός, που ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με τη συμφωνία των τραπεζών».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη