26 Οκτ 2020

H πρόταση μομφής καθυστέρησε (προσωρινά) τον Ανασχηματισμό


Eδώ και μέρες «σερνόταν» στα υπουργικά γραφεία η φήμη ενός επερχόμενου ριζικού, αυτή τη φορά, ανασχηματισμού, βάζοντας φωτιά στους συνήθεις «ανασχηματιζομένους», οι οποίοι και στην προηγούμενη αντίστοιχη φάση κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα.

Το καλοκαίρι τούς διέσωσε η συγκυρία, τα πολλά θετικά σχόλια που συνόδευαν την κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισε την πρώτη πανδημική έξαρση.


Δεν θέλησε τότε ο Πρωθυπουργός να πλήξει την εικόνα της διακυβέρνησής του, η οποία απολάμβανε ευμενή σχόλια εντός και εκτός της χώρας. Τώρα, ως από μηχανής Θεός έδρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στην προσπάθειά του να δημιουργήσει περιβάλλον ηχηρής αντιπολίτευσης κατέθεσε μομφή σε βάρος του υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα με αφορμή τον νέο πτωχευτικό νόμο, προβάλλοντας κυρίως την επαπειλούμενη άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Οπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές, μετά την πρωτοβουλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο ανασχηματισμός μετατίθεται για αργότερα.

Και διασώστης λοιπόν ο Αλέξης, έστω προσωρινά. Γιατί ο ανασχηματισμός, καταπώς μας διαβεβαιώνουν, θα γίνει σε ευθετότερο χρόνο και θα είναι όντως ριζικός.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη