Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

14 Δεκ 2020

Σταύρος Κόλκας:Απλά να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα και να τελειώνουμε.


Η αλήθεια είναι πως κάθισα να γράψω μετά το χθεσινό Total football, όμως με συνεπήραν οι δημόσιες τοποθετήσεις αντιπροέδρος και ΤΣΕΟ που λέει η φίλη μας η Νοτοπούλου και μετά είδα λίγο Guy Ritchie. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Θα ξεκινήσω με κάτι διαφορετικό. Περαστικά στον Μούσα Ουαγκέ, ένα παιδί που έβαλε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και αυτό με αναγκάζει να τον βάλω πολύ ψηλά στη λίστα εκτίμησής μου. Όποιος θέτει το κλαμπ πάνω από τον εαυτό του και προσπαθεί να διακριθεί μέσα από το γενικό καλό, θα είναι πάντα στη καρδιά μου. Και αντιθέτως, όποιος βρίσκεται στο κλαμπ και δουλεύει για τον εαυτό του και την επόμενη δουλειά του, θα την ακούει στερεοφωνικά. Πάμε στα εμπορικά θέματα της ημέρας.
Σταύρος Κόλκας
 Σταύρος Κόλκας

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, μας έδειξε ουσιαστικά το τι θα συμβεί στο Χαριλάου εδώ και δύο μήνες. Οι αλλοπρόσαλλες εκτιμήσεις του σε φάσεις του ΠΑΟΚ είχαν στόχο και το καταλάβαμε χθες. Ο ΠΑΟΚ σε επίσημη ανακοίνωση, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτήρισε τον Νάιχάους, στημένο.

Πως μπορείς να αποδείξεις αν ένας διαιτητής είναι στημένος; Παλαιότερα, δύσκολα θα μπορούσες να καταφέρεις κάτι τέτοιο γιατί ο διαιτητής μπορούσε να κρυφτεί πίσω από το λάθος της στιγμής, την ανθρώπινη αδυναμία, μία κακή οπτική γωνία.

Στην εποχή του VAR, αφαιρούνται όλα τα παραπάνω στοιχεία. Η τεχνολογία είναι αυτή που σου δίνει την ευκαιρία να διορθώσεις ένα λάθος σου. Ο Νάιχάους, στη φάση του πέναλτι που έδωσε στον Άρη, δεν πήγε να διορθώσει το λάθος του. Δεν έκανε τον κόπο να πάει να δει τη φάση, γιατί απλούστατα, ξέχωρα από το τι θα έλεγε ο VAR, αυτός είχε πάρει την απόφασή του.

Διαιτητής VAR βέβαια, ήταν κάποιος ονόματι Κλέι Ρούπερτι. Ένας διαιτητής δεύτερης κατηγορίας στην Ολλανδία, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε με μεροκάματα στην Ελλάδα. Δεν ήταν το πρώτο του παιχνίδι. Ήταν και στο ΑΕΚ – ΠΑΟ, ενώ μία μέρα πριν το Άρης – ΠΑΟΚ έβγαλε μεροκάματο και στο ΠΑΟ – ΠΑΣ. Ο Ρούπερτι θα έχει να το λέει ο άνθρωπος, πως στην εποχή της πανδημίας έβγαλε τα πιο εύκολα λεφτά του.

Δεν θα μπω στη διαδικασία για το ποιος έφταιγε. Στο πέναλτι του Άρη, ο διαιτητής δεν πάει καν στο VAR ενώ με το που δίνει το σφύριγμα ψήνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ πως το έδωσε για να το δει, στο πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ πάει να δει την ανατροπή που ο ίδιος έδωσε, ενώ ξέρει πως η ανατροπή έγινε έναν χρόνο πριν.

Και εκεί που κατανοείς την πρόθεση και ο ΠΑΟΚ μάλλον νομιμοποιείται να χαρακτηρίσει την διαιτησία του στημένη, είναι το πως λήγει το παιχνίδι στο χέρι του Μπακαλιάνη, χωρίς να ελέγξει τη φάση.


Στο δικό μου μυαλό, η διαιτησία των Ολλανδών είναι μία συνέχεια της πολιτικής Κλάτενμπεργκ, ο οποίος προφανώς δασκαλεμένος ήξερε σε ποιο γήπεδο θα μας την κάνει.

Είναι μία παραδοσιακή έδρα που είναι διατεθειμένη να κάνει ότι χρειαστεί για να χάσει ο ΠΑΟΚ. Δηλαδή άμα τους πούνε, δεν θα παίξετε μπάλα αλλά θα χορεύετε break dance για 90 λεπτά και εμείς θα φροντίσουμε να κερδίσετε, θα το κάνουν με χαρά. Εκεί μας έστησαν το 2010, εκεί έχουν στείλει διαιτητές – Κομίνης, Βοσκάκης κ.α. – να αφήνουν το κατς ανεξέλεγκτο για 90 λεπτά, εκεί δεν υπάρχει κανένα μέτρο στον τρόπο που αγωνίζονται.

Εννοείται πως δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτούν ότι δεν υπήρχε πέναλτι. Ο Θόδωρος είδε και 3-0 τελικό, παρότι είχε δύο τελικές στην εστία συν το πέναλτι. Συνήθισαν με το περυσινό 100% ευστοχίας μου φαίνεται.

Το τραγικό με αυτούς βέβαια, είναι πως τέτοιες μέρες αντί να κάνουν την παλαβή, πάνε να βγούνε και από πάνω. Δεν έδωσε κόκκινη στον Αγκούστο λένε. Δεν είναι όλα τα φάουλ κάρτες παιδιά. Και δεν σημαίνει πως επειδή οι παίκτες σας κάνουν σα να παθαίνουν squirting, πως πρέπει να αποβληθεί ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής. Ο Μπελανουάν έδωσε δώδεκα κλοτσιές και πέντε αγκωνιές στον Σφιντέρσκι και πήρε κάρτα επειδή έσπρωξε τον Γιαννούλη.

Η κατάντια για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι να είσαι Ματίγια ή Μάνος. Ο καημένος ο Ζίφκοβιτς, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει αυτό που έζησε και στο τέλος κυνηγούσε τον Ισπανό. Και υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται που τέτοιοι τύποι αγωνίζονται στην ομάδα τους.

Ποδοσφαιρικά μιλάμε για ένα παιχνίδι κάκιστο. Ο Άρης πίσω από τη μπάλα να μη παίζει τίποτα και να παίρνει το δωράκι, ο ΠΑΟΚ εγκλωβισμένος στην απουσία του Καντουρί, στην κάκιστη μέρα του Γιαννούλη και στην αδυναμία του Πάμπλο να φέρει ποιότητα και λύσεις από τον πάγκο αφού δεν διέθετε. Το παιχνίδι ήταν για ισοπαλία, αν όχι για καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ για κακοποίηση του αθλήματος.

Και επειδή αναφέρθηκα σε καταγγελία, είδαμε έναν δημόσιο διάλογο μεταξύ Καραπαπά και Γκαγκάτση. Επειδή τα πράγματα είναι σοβαρά λοιπόν, αφού ο ένας λέει ανοιχτά πως επιχειρήθηκε στήσιμο παικτών του Άρη από τον ΠΑΟΚ και ο δεύτερος υπονοεί εμπλοκή του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού στην ενοικίαση του ξακουστού άσπρο πόλο, είναι η ώρα να επέμβει ο εισαγγελέας.

Ο ΠΑΟΚ προφανώς και θα προχωρήσει σε αγωγές και μηνύσεις κατά του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, που ξεπέρασε τον εαυτό του κάνοντας καταγγελία για λογαριασμό άλλης ομάδας. Με τον Γιώργαρο τον Δεληζήση να αφήνει απλά κάποια υπονοούμενα πως κάτι ίσως να έγινε.
Σταύρος Κόλκας
 Σταύρος Κόλκας

Από την Πέμπτη έχουν φτάσει στα αυτιά μου κάποιες φήμες, που τις διέδιδαν οι φίλοι του Άρεως. Στη συνέχεια, Παρασκευή, δύο ιστοσελίδες του Άρεως, το Gavros.gr και το 10.gr, ανέβασαν θέματα υπονοώντας αυτά που καταγγέλλει ο Καραπαπάς. Εξαιρετικός συγχρονισμός των επικοινωνιακών συνεργατών.

Οι μεν υπονοούσαν άλλους παίκτες, οι δε άλλους. Συνολικά επιχειρήθηκε να πιαστούν πέντε παίκτες του Άρη σύμφωνα με τα όσα έλεγαν. Και ως Έλληνες κλασικοί, όσο περνούσε η ώρα, το θέμα άνοιγε. Άνθρωποι σύμφωνα με τους μυθομανείς της ανατολικής Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν – ονόματα συγκεκριμένα μάλιστα γράφηκαν σε φόρουμ – άλλοι πήγαν για κατάθεση, μιλάμε για ανίκητη βλακεία.

Το ακόμη πιο μυθικό, είναι πως μετά τα όσα ξεστόμισε ο Καραπαπάς, δεν ενοχλήθηκαν που στέλεχος άλλης ομάδας χωρίς να παίρνει την έγκριση του σωματείου τους έκανε αυτή την κίνηση, αλλά έπαιξαν τον ρόλο της Οσίας Παρθένας – θα υπάρχει μία τέτοια να υποθέσω – πως μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια. Η αλήθεια βέβαια είναι πως όταν το βατράχι χαριεντίζεται με το ένα βουβάλι, ή θα το βαρεθεί αυτό και θα το πετάξει από πάνω του ή θα βρεθεί ένα άλλο να το ποδοπατήσει. Ο καθένας ορίζει την τύχη του μέσα από τις πράξεις του. Το μέγεθος της υποκρισίας τους, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής.

Εγώ από την εμπειρία μου και μόνο, για να κλείσουμε το θέμα της καταγγελίας, λέω πως το θέμα στήθηκε και πως η στόχευσή του είναι ξεκάθαρη. Να σπιλωθεί ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης μέχρι να απηυδήσει και να αποχωρήσει. Είναι μία συνέχεια της άτακτης φυγής από την Τούμπα και των στημένων δικών που ακολούθησαν για να μας κλέψουν ένα πρωτάθλημα, του θέματος της πολυιδιοκτησίας και άλλων μικρότερων σε ένταση και μέγεθος.

Ώρα λοιπόν να πιάσει δουλειά κανένας εισαγγελέας, να πάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι να πείσουν για αυτά που λένε. Όχι να πείσουν αυτοί που κατηγορούνται για την αθωότητά τους. Να πείσουν αυτοί που καταγγέλλουν πως λένε αλήθεια.

Και πραγματικά χαίρομαι που ο προϊστάμενος της εισαγγελίας, ενήργησε τόσο άμεσα. Απλά να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα και να τελειώνουμε.


https://www.sdna.gr/podosfairo/789526_anoixte-ta-tilefona-na-kleisoyne-stomata
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη