21 Ιαν 2021

Σοκαριστές αποκαλύψεις για τον καθηγητή του ΑΠΘ: Τις απειλούσε πως δεν θα πάρουν πτυχίο και δεν έκαναν καταγγελία!


 Σήμερα μίλησε στον ΑΝΤ1 για την προσωπική της εμπειρία ως φοιτήτρια του ΑΠΘ η Λίνα Τσαλταμπάση εξηγώντας πώς τώρα μία

καταγγελία έγινε αφορμή για να μιλήσουν πολλές πρώην φοιτήτριες του καθηγητή Γεωλογίας που τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Η Λίνα Τσαλτάμπαση μιλώντας για τον συγκεκριμένο καθηγητή είπε πως «είχε πολύ συγκεκριμένη συμπεριφορά προς αρκετές φοιτήτριες, του…γούστου του. Τις προσέγγιζε είτε στα εργαστήρια, είτε στις εξετάσεις».

Περιγράφοντας τη δική της εμπειρία είπε: «Με προσέγγισε στις εξετάσεις, μου είπε: ‘ξέρω ότι είσαι αδιάβαστη, δεν έχεις καλούς βαθμούς, πρέπει να έρθεις στο γραφείο μου’». Αφού αρνήθηκε να πάει στο γραφείο του, πήρε «3» και «κόπηκε» τρεις φορές στο ίδιο μάθημα. Πήγα στο γραφείο του, το αντιμετώπισα καταλυτικά. Είναι δεδομένο ότι υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση», είπε μόνο, τονίζοντας ότι τα υπόλοιπα θα τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Όσον αφορά στο αν κατήγγειλε ή όχι τότε το γεγονός, απάντησε κατηγορηματικά πως «όλοι θυμούνται ότι είχα κάνει ‘κακό χαμό’ και αναγκάστηκαν να τα ‘κουκουλώσουν’» και τόνισε πως «η Πρυτανεία λέει ότι ποτέ δεν έγιναν καταγγελίες, εγώ σας λέω ευθαρσώς ότι έκανα».

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται τώρα, όταν την περασμένη εβδομάδα και μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, μια πρώην φοιτήτρια έκανε την καταγγελία για τον συγκεκριμένο καθηγητή σε ανάρτησή της, σε ομάδα των αποφοίτων στα social media.

«Υπήρξαν δεκάδες σχόλια κάτω από την αρχική ανάρτηση και κανένας δε ρώτησε για ποιον μιλάμε», είπε η Λ. Τσαλταμπάση, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρώην φοιτήτρια επανέφερε την υπόθεση.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη