Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

10 Ιαν 2021

Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για το «κουδούνι»


Την σχολική τους τσάντα θα πρέπει να ετοιμάσουν σήμερα όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών, καθώς τη Δευτέρα επιτέλους θα δουν ξανά τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.

Η πρώτη ημέρα αναμένεται να είναι ημέρα προσαρμογής για τους μαθητές, καθώς και εκείνοι και οι δάσκαλοι θα πρέπει να τηρούν μία σειρά από αυστηρά μέτρα.


Κι ενώ οι μαθητές θα κάνουν αύριο τις τελευταίες προετοιμασίες για την πρώτη ημέρα τους στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί έχουν αρχίσει ήδη να προετοιμάζουν το έδαφος, ώστε η άφιξη και η αποχώρηση των παιδιών από τον χώρο του σχολείου να γίνει χωρίς προβλήματα και κυρίως χωρίς συνωστισμό.

Συγκεκριμένα τα τελευταία 24ωρα οι γονείς λαμβάνουν email ή sms από τις διοικήσεις των σχολείων με το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθητών.

Στο μήνυμα ή το email αναγράφεται η ώρα προσέλευσης των μαθητών, η ώρα αποχώρησης, καθώς σε περίπτωση που είναι δυνατό οι διαφορετικοί εισόδοι από τις οποίες θα εισέρχονται ή θα αποχωρούν οι μαθητές.

Σημειώνεται πως το μήνυμα δεν είναι ίδιο από όλα τα σχολεία της χώρας, αλλά διαφέρει από μονάδα σε μονάδα.

Σε περίπτωση που οι γονείς δεν λάβουν κάποιο email, θα πρέπει να ελέγχουν την ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας ή να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με το σχολείο.

Τα μέτρα στα σχολεία

Υπενθυμίζεται πως για τη δια ζώσης λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής θα ισχύσουν εν πολλοίς τα μέτρα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έτσι, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.

Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση.

Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών.

Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια.

Πώς μετακινούνται γονείς και παιδιά από και προς το σχολείο

Ο τρόπος μετακίνησης από και προς το σχολείο για τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών είναι ο εξής:

Επιλογή 4 στο SMS και αποστολή στο 13033

Σύμφωνα με το forma.gov.gr η επιλογή 4 αντιστοιχεί σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Επιπλέον, τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη