16 Ιαν 2021

Οργή στη Βουλγαρία: Έκαψαν τη βουλγαρική σημαία σε καρναβάλι της Βόρειας Μακεδονίας

 



Η βουλγαρική σημαία πυρπολήθηκε σε ένα καρναβάλι στη βόρεια Μακεδονία. Αυτό συνέβη στο τέλος της εκδήλωσης στο χωριό Βέβτσανι, όπου  παραδοσιακά  γίνεται γιορτή καρναβαλιών, στην οποία όλοι φορούν προσωπίδες, όπως ανέφερε η

βουλγαρική Nova tv, επικαλούμενη τον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Alsat.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του χωριού, η ένταση μεταξύ των συμμετεχόντων στο καρναβάλι είχε αυξηθεί λόγω της έντονης παρουσίας της αστυνομίας.

Αυτό συνέβη επειδή το φεστιβάλ απαγορεύτηκε, αλλά οι χωρικοί αγνόησαν την απαγόρευση και επέμειναν στη διοργάνωσή του.

 

Έντονη αγανάκτηση της Υπουργού Εξωτερικών

 

https://www.youtube.com/watch?v=VIS9TB3wyDM&feature=emb_title

Η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Αικατερίνα Ζαχαρίεβα έδωσε έντολή στον πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια, Αγγέλ  Αγγέλοφ, να εκφράσει την έντονη  αγανάκτηση της για αυτήν την πράξη βανδαλισμού, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πρέσβης Άγγελοφ έχει ήδη πραγματοποιήσει έντονο προφορικό διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το καρναβάλι της Βέβτσανι τελικά εμποδίστηκε από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις που έφθασαν  εκεί λόγω «μη συμμόρφωσης με τα αντιδημικά μέτρα».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θα αναλύσει τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων στο κάψιμο της βουλγαρικής σημαίας και θα λάβει μέτρα εναντίον τους.

  Dnes

https://www.echedoros-a.gr/2021/01/blog-post_15.html

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη