21 Ιαν 2021

Πρόεδρος όλων των Αμερικανών θέλει να είναι ο Μπάιντεν. Ενωτικός στην ομιλία του.

 


Επίκληση στη Δημοκρατία έκανε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Συνάμα, επέδειξε συναίσθηση, αναγνωρίζοντας τα πλήγματα που έχει δεχτεί η χώρα, τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει, αλλά και τον διχασμό που οφείλει να επουλώσει. Κληρονομεί μία χώρα σε κρίση και αναλαμβάνει το τιτάνιο έργο να την παραδώσει καλύτερα τέσσερα χρόνια αργότερα, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής.


Είχε προηγηθεί ο όρκος με το αριστερό του χέρι να ακουμπάει τη ογκώδη Βίβλο που βρίσκεται στην κατοχή της οικογένειάς του τα τελευταια 127 χρόνια, από το 1893. Με την υπόσχεση να τηρήσει τον όρκο του και έχοντας στο πλευρό του όλους τους Αμερικανούς πολίτες να γράψει το επόμενο λαμπρό κομμάτι της ιστορίας των ΗΠΑ, ο νέος πρόεδρος είπε ότι είναι η ώρα να «φανούμε γενναίοι». 

Με αναφορές στον Αβραάμ Λίλκολν, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε πως η δική του ψυχή βρίσκεται στο «να ενώσει τον αμερικανικό λαό, το αμερικανικό έθνος» και ζήτησε από τον κάθε Αμερικανό να ενωθεί μαζί του σε αυτό τον σκοπό, ρίχνοντας γέφυρες στην αμερικανική κοινωνία. Τόνισε ότι «θα κριθούμε», εννοώντας τον ίδιο και την κυβέρνηση του, αλλά και την πληγωμένη υπερδύναμη στο σύνολο της.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη