26 Φεβ 2021

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης


Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την απολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων.

Μετά από πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε στις 15.30, όταν ξεκίνησε να απολογείται ο καλλιτέχνης, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας εξέφρασαν την άποψη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί.


Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

Νωρίτερα, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατέθετε στην ανακρίτρια για περισσότερες από πέντε ώρες, για τις κατηγορίες βιασμού και παιδεραστίας. Ο Λιγνάδης, που αρνήθηκε με το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του, άρχισε να απολογείται περίπου στις 2.30 το μεσημέρι, όταν το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια.

Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα στην Ευελπίδων μετέβησαν η ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγός της Διονύσης Παναγιωτάκης, που έχουν προταθεί ως μάρτυρες από τον κατηγορούμενο: Ο Λιγνάδης ισχυρίζεται ότι ήταν φιλοξενούμενός τους στην Ιθάκη την περίοδο που καταγγέλλεται ότι βίασε έναν από τους μηνυτές του. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας οι μάρτυρες που προτείνει θα εξετασθούν επίσης από την ανακρίτρια.

Ο 57χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει δια του υπομνήματος ότι βάλλεται μέσω μιας κατασκευασμένης υπόθεσης που στόχο έχει την ηθική του εξόντωση. Μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας - που αναμένεται τις επόμενες ώρες- η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική αντιμετώπιση του Δημήτρη Λιγνάδη και αν θα προφυλακισθεί ή όχι.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη