3 Μαρ 2021

Πάνω από 84 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι σήμερα, σε ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω των μειωμένων μισθωμάτων

 


Η Κυβέρνηση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, σχεδίασε και υλοποίησε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων

της πανδημίας και τον επιμερισμό – με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης – του βάρους που προκλήθηκε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μεταξύ των μέτρων αυτών, περιλαμβάνεται η μείωση ενοικίου για πληττόμενες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Μείωση που συνοδεύτηκε από μέτρα στήριξης των ιδιοκτητών ακινήτων, τα οποία περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό το εύρος της επιβάρυνσής τους. Στο πλαίσιο αυτό:

  • Μέχρι σήμερα, για την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, έχουν πραγματοποιηθεί 645.060 συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, συνολικού ποσού 84.148.786,68 ευρώ.
  • Επίσης επιλύθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τη διαχείριση των επιχειρήσεων με υποκαταστήματα που έχουν ΚΑΔ κλειστών επιχειρήσεων, εφαρμόζοντας στις περιπτώσεις αυτές το ευνοϊκότερο για τον μισθωτή ποσοστό μείωσης του μισθώματος. Οι ιδιοκτήτες που έχουν εκμισθώσει ακίνητα σε υποκαταστήματα θα μπορούν να δουν την επικαιροποιημένη εικόνα των μισθωμάτων τους από την Τετάρτη 3/3/2021.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη