20 Απρ 2021

ΣΟΚ: Αυτό είναι το έγγραφο - φωτιά μαζί με τον χάρτη, που βάζει φωτιά στα Βαλκάνια!

 



Ένα νέο σκανδαλώδες έγγραφο απειλεί να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και να συσπειρώσει όλα τα φαντάσματα του πολέμου σε μια ομάδα, ακυρώνοντας εντελώς τις τρέχουσες συμφωνίες και ρυθμίσεις, υποσχόμενο μια νέα προσπάθεια, φυσικά καλυμμένη με αίμα, για την αποκατάσταση των κρατικών συνόρων, γράφει

ρουμανικό δημοσίευμα.

 Ο ιστότοπος της σλοβενικής έκδοσης «Necenazurirano» αναφέρει ότι στάλθηκε στις Βρυξέλλες ένα «non Paper» από τον  Γιάνεζ Γιάνσα, πρωθυπουργό της Σλοβενίας.

 

Ως ‘ εδαφικές λύσεις’ στον κατάλογο αναφέρεται πρώτα στη δημιουργία μιας νέας εδαφικής οντότητας, που προκύπτει από την ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο: «Η Μεγάλη Αλβανία».

 Σε αντιστάθμιση και για την επίτευξη μιας συγκεκριμένης ισορροπίας, ένα μεγάλο μέρος του εδάφους της Δημοκρατίας Σέρπσκα θα επιστρέψει στη Σερβία, μια άλλη φόρμουλα για την υλοποίηση της «Μεγάλη Σερβίας».

 Τέλος, το πρόβλημα της Κροατίας θα μπορούσε να λυθεί εάν τα εδάφη με την πλειοψηφία του κροατικού πληθυσμού που βρίσκεται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα μπορούσαν να ενωθούν με την Κροατία (ένας άλλος τύπος με την έννοια της παλαιότερης ιδέας περί της «Μεγάλης Κροατίας»).

 Η εναλλακτική λύση είναι να προσφερθεί ένα «ειδικό καθεστώς» στους Κροάτες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, χρησιμοποιώντας το «Μοντέλο του Τιρόλου» που ενθουσιάζει τακτικά τους ηγέτες του ρουμανικού UDMR (σημείωση: Δημοκρατική Συμμαχία των Ούγγρων στη Ρουμανία).

 

Πηγή : 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη