20 Απρ 2021

Οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στην ανάσχεση της διασποράς του ιού

 

Κορονοϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοση


  • Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε όλη την Επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και Δυτική Ελλάδα.
  • Η πίεση στο Ε.Σ.Υ. σε ολόκληρη τη χώρα είναι αυξημένη και εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημαΤην Κυριακή το μεσημέριστο σύνολο των 1.540 Μ.Ε.Θ. όλης της χώρας - COVID και non covid περιστατικών, στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές κλινικές η πληρότητα πανελλαδικά ανερχόταν σε 85,45%. Η πληρότητα στην Αττική βρισκόταν στο 90,68% και στη Θεσσαλονίκη σε 86,72%.
  • Διαπιστώνεται, ωστόσο, μια τάση σταδιακής, αλλά αργής αποκλιμάκωσης, που απεικονίζεται τόσο  στο δείκτη θετικότητας όσο και στον  δείκτη αναπαραγωγής του ιού.
    Βρισκόμαστε συνεπώς σε μία ιδιαίτερα εύθραυστη ισορροπία και οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στην ανάσχεση της διασποράς.
    • Η συνεχής επαγρύπνηση, η αποφυγή συναθροίσεων, η καθολική χρήση της μάσκας, ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων, αλλά και η προτίμηση εξωτερικών χώρων, αποτελούν στοιχειώδη μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας. 
    • Ταυτόχρονα, ωστόσο, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας: Τα self test και τον εμβολιασμό.
      • Έχει ξεκινήσει  η δωρεάν- με επίδειξη του ΑΜΚΑ- διανομή  των self test σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για τους οποίους η χρήση είναι πλέον υποχρεωτική. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, καθώς και τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων. Όπως επίσης είναι και για  τους εργαζόμενους  στα Κέντρα  Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους. Όλοι υποχρεούνται  να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα άμεσα με εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα, η οποία θα είναι εβδομάδα προσαρμογής, και για την οποία  έχουν περιθώριο δήλωσης μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου.
      • Την ίδια στιγμή -χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια των υγειονομικών μας και την αξιοποίηση της  ψηφιακής τεχνολογίας- συνεχίζεται με τρόπο υποδειγματικό η επιχείρηση «Ελευθερία».
        • Σπάσαμε το φράγμα των 2.500.000 εμβολιασμών στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 1.770.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και περισσότεροι από 770.000 με δύο δόσεις. Κάθε εμβολιασμός είναι μία μικρή νίκη κατά της πανδημίας.
        • Από την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ενώ από αύριο Τετάρτη, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη