20 Απρ 2021

Μαθητής αρνήθηκε να κάνει self test στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθη ορθά ο πατέρας του! Μπράβο στην αστυνομία.


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις - από τους γνωστούς ανόητους - για την υποχρεωτική διενέργεια self test από μαθητές των Λυκείων της χώρας. Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό σε σχολείο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, ακόμα ένα σημειώθηκε σήμερα στο 1ο Λύκειο Θέρμης.

Ειδικότερα, ο μαθητής της Β’ Λυκείου έφτασε στο σχολείο μαζί με γονέα του και ζήτησε να μπει στην τάξη, χωρίς, ωστόσο, να έχει μαζί του τη δήλωση διενέργειας του self test. Οι καθηγητές αρνήθηκαν την είσοδό του στο σχολείο και τότε αντέδρασαν ο μαθητής, ο γονιός του και άλλα τρία-τέσσερα παιδιά που ήταν μαζί τους.


Η ένταση περιορίστηκε μόνο σε κάποιες αντεγκλήσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μαθητής τελικά μπήκε στο σχολείο, αλλά έμεινε μόνος του για λίγo ώρα σε μία αίθουσα.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, για το νέο περιστατικό άρνησης του self test στη Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης όπου σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα, διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

Και νεότερες πληροφορίες: 

Στη σύλληψη του πατέρα του μαθητή από τη Θέρμη ο οποίος αρνείται να υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο προκειμένου να παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα του, προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας, οι αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί της Δευτέρας, ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Θέρμης δεν είχε τη σχετική βεβαίωση μαζί του που να πιστοποιεί ότι υπεβλήθη σε self test με αρνητικό αποτέλεσμα, ωστόσο επιθυμούσε να παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα. Στο σχολείο έφτασε την ίδια ημέρα και ο 58χρονος πατέρα του, ο οποίος αυτοαποκαλείται «θεματοφύλακας του Συντάγματος» και δε δέχεται το παιδί του να υποβληθεί σε self test.

Όταν ο διευθυντής ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος μαθητής δεν μπορεί να εισέλθει στην τάξη για μάθημα, ο 58χρονος του επιτέθηκε λεκτικά. 

Ο 58χρονος αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και κατηγορείται για διέγερση σε ανυπακοή, απειλή και εξύβριση και διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη