17 Απρ 2021

Έχουν αποκτήσει το δικαίωμα της διαφοροποίησης οι πρώην πρωθυπουργοί

 

Το ερώτημα είναι το τι θα πράξει ο Κώστας Καραμανλής στην υπόθεση της ψήφισης των τριών πρωτόκολλων της Συμφωνίας των Πρεσπών Ένα ερώτημα τίθεται σε όλα τα πολιτικά πηγαδάκια, ανεξαρτήτου χρώματος και ιδεολογίας. Και το ερώτημα είναι το τι θα πράξει ο Κώστας Καραμανλής στην υπόθεση της ψήφισης των τριών πρωτόκολλων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ειδικά εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκηςαποφασίσει να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Και μάλιστα, μετά την απάντηση που έδωσε ο Κώστας Καραμανλής στον Κώστα Σημίτη, από την Κουμουνδούρου προεξοφλούν τις κινήσεις του. Ίσως επειδή ψάχνουν εναγωνίως τρόπους για να πλήξουν την κυβέρνηση. Φυσικά, στην κουβέντα έχουν εισέλθει και οι λεγόμενοι «Καραμανλοφύλακες», οι οποίοι συνήθως μιλούν δίχως να έχουν καμία πληροφόρηση.

Έτσι για παράδειγμα κυκλοφορεί τελευταία ότι ο πρώην πρωθυπουργός, προκειμένου να μην ψηφίσει, φέρεται αποφασισμένος μέχρι και να παραδώσει την έδρα. Και φυσικά, εάν συμβεί αυτό, όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα πλήξει περισσότερο την κυβέρνηση από το να απέχει, ή να μην ψηφίσει τα πρωτόκολλα. Βέβαια, όσοι διαρρέουν όλα αυτά, είτε προέρχονται από κύκλους της Ν.Δ., είτε από την Κουμουνδούρου, λησμονούν κάτι πολύ σημαντικό: Ότι οι πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, έχουν διαφορετική μεταχείριση από τους άλλους βουλευτές.

Και αξιόπιστες πηγές από το Μαξίμου τονίζουν πως «οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν αποκτήσει από τον λαό το δικαίωμα και να ομιλούν και να αποφασίζουν και να διαφοροποιούνται». Κάτι που έχει γίνει και με τον τρίτο πρώην πρωθυπουργό του Κοινοβουλίου, τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έχει διαφοροποιηθεί αρκετές φορές από την επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ και όλοι το έχουν αποδεχθεί. Και να σημειώσουμε εμείς ότι οι πρώην πρωθυπουργοί γνωρίζουν πολύ καλά και από ισορροπίες και οι διαφοροποιήσεις τους δεν έχουν ποτέ ως στόχο να βλάψουν είτε την παράταξή τους, είτε τη χώρα.  https://www.iapopsi.gr/echoyn-apoktisei-to-dikaioma-tis-diaforopoiisis-oi-proin-prothypoyrgoi/?idU=1

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη